Tangguo helpt Chinese toeristen om Nederland te ontdekken

Busladingen vol Chinese toeristen, behangen met camera’s en tassen vol luxeartikelen, slenterend langs de Amsterdamse grachten, poserend voor de molens aan de Kinderdijk en tussen de bloeiende tulpen van Keukenhof. We zijn nog maar net gewend geraakt aan deze vloedgolf Chinese toeristen in ons straatbeeld of er komt alweer een nieuwe aan.

tangguo

De jonge en goed opgeleide Chinese middelklasse is niet meer tevreden met het bestaande reisaanbod dat amper een paar jaar oud is, dat door hen kort en bondig wordt samengevat als ‘Slapen tijdens de busrit en plassen bij een busstop’. Ze nemen er geen genoegen meer mee zes Europese landen binnen tien dagen ‘gezien’ te hebben. In plaats daarvan willen ze in hun eigen tempo reizen, hun eigen reisprogramma samenstellen, van het geijkte pad afwijken – bijvoorbeeld niet meer standaard alleen Amsterdam aandoen maar ook Maastricht of Groningen, en Europa beleven zoals Europeanen het doen.

 

 

Tangguo , één van de snelst groeiende en grootste online reisplatforms in China, met een marktkapitalisatie van 2 miljard RMB (ongeveer 266 miljoen euro) en 3,5 miljoen leden, springt in op die nieuwe behoefte door een serie nieuwe reisproducten te ontwikkelen en te vermarkten zowel via de voor de jonge middenklasse vertrouwde digitale snelweg als via traditionele reisbureau’s. Dat niet alleen. Op 29 mei dit jaar opent Tangguo als een van de eerste in zijn branche een Europese vestiging in Den Haag. Onder andere vanwege de ligging van Nederland. Ons land als het Europese eindstation is strategisch van belang voor het Chinese ‘Eén gordel, één weg-initiatief’ , die een verzamelnaam is voor de Chinese investeringen in buitenlandse infrastructuur.

Dat Chinezen collectief gezind zijn, blijkt uit de manier waarop Tangguo zijn ambitieuze plan in Europa in het algemeen en in Nederland in het bijzonder realiseert. Tangguo laat zich royaal financieren door een van de meest prestigieuze businessclubs en investeringsgroepen in China – Tojoy . De ruim 220,000 leden van de club leggen hun miljoenen bij elkaar en maken dagelijks kapitaalintensieve ondernemerschappen binnen en buiten China mogelijk. Samen zijn zij niet alleen sterker maar vooral ook rijker.

 

 

Dat China internationaliseert blijkt tevens uit het feit dat het allereerste project van de kersverse Europese vestiging van Tangguo voor een goed doel is, terwijl China geen traditie van liefdadigheid kent zoals men in Europa sinds jaar en dag gewend is. De openingsceremonie van Tangguo’s Nederlandse vestiging op 29 mei zal afgesloten worden met de uitreiking van beurzen aan vijf Nederlandse jongeren en hun begeleider, zodat ze tien dagen op zomerkamp naar China kunnen. Zo hoopt Tangguo mee te werken aan een betere communicatie tussen Nederlandse en Chinese jongeren.

Ter gelegenheid van de opening van Tangguo’s eerste vestiging in Europa, is er op 29 mei om 9:30 uur een bijeenkomst in de Spiegelzaal van het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Niet alleen zullen de leidinggevenden van Tangguo maar ook tientallen leden van het ondernemersplatform Tojoy – allen investeerders – hierheen vliegen om het heugelijk moment bij te wonen en om kennis te maken met potentiële Nederlandse zakenpartners. Tevens zullen voormalig premier Wim Kok alsmede oud-minister-presidenten van een aantal andere Europese landen, waaronder Ierland en Servië, de bijeenkomst bijwonen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.