Echt Dutch Design in bloemen bij de opening van de Keukenhof 2017

De 68ste editie van Keukenhof is officieel geopend. De officiële opening stond in het teken van Dutch Design én het nieuwe entreegebouw. In het park bloeien nu al meer dan honderd soorten tulpen. In bloeiend Keukenhof is de lente echt begonnen.

Jacoba van Beieren voor nieuwe entreegebouw Keukenhof

Jacoba van Beieren voor nieuwe entreegebouw Keukenhof

Dutch Design thema

Het Keukenhof thema voor 2017 is “Dutch Design”. Christien Meindertsma, Dutch Design Award winnares heeft een belangrijke rol vervuld tijdens de officiële opening van Keukenhof.

Tom Schreuder, commercieel manager Keukenhof en Christien Meindertsma, Dutch Design Award winnares

Tom Schreuder, commercieel manager Keukenhof en Christien Meindertsma, Dutch Design Award winnares

 

 

Hollandse ontwerpers worden wereldwijd gewaardeerd om hun toonaangevende ideeën op het gebied van mode, grafische vormgeving, gebouw- en meubelontwerp. Zij zijn de inspiratiebron voor het thema van dit Keukenhof seizoen. Dutch Design is verwerkt in het bloembollenmozaïek, een van de hoogtepunten in het themajaar.

 

 

Daarnaast zijn de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen geheel in het teken van Dutch Design. Ook is een van de inspiratietuinen aan het thema gewijd en wordt er met mode- en meubelontwerp invulling gegeven aan de orchideeën en anthuriumtentoonstelling in het Beatrix Paviljoen.

Nieuw entreegebouw Keukenhof in gebruik

Na jaren van voorbereiding neemt Keukenhof het nieuwe entreegebouw in gebruik. Een prachtig ontwerp van het wereldwijd bekende architectenbureau Mecanoo uit Delft. Francine Houben, creative director van Mecanoo, heeft de officiële opening verricht.

Bart Siemerink, directeur Keukenhof en Francine Houben, creative director van Mecanoo

Bart Siemerink, directeur Keukenhof en Francine Houben, creative director van Mecanoo

In het entreegebouw bevinden zich de publieksfuncties zoals kassa’s, informatiebalie en winkels. Het natuurlijk materiaalgebruik – hout, koper en baksteen, geeft het gebouw een bijzonder karakter.

Keukenhof blijft werken aan kwaliteitsverbetering en service voor haar gasten. “Na een lange, koude winter vieren wij vandaag, met de opening van Keukenhof, de start van weer een nieuwe de lente. De afgelopen jaren heeft Keukenhof een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Steeds meer bezoekers weten ons te vinden. Het park is mooier geworden, met bloei van de eerste tot de laatste dag. En we hebben fors geïnvesteerd in de verbetering van de faciliteiten in ons park”, aldus Siemerink.

Keukenhof is vanaf donderdag 23 maart voor het publiek geopend. Acht weken later, bij de sluiting op 21 mei 2017, zullen meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemententoonstelling hebben bezocht.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.