7 accommodaties om het perfecte plaatje te schieten

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, luidt het gezegde. Maar stel dat je ergens ter wereld maar één kiekje kunt maken om je onvergetelijke droombestemming vast te leggen? Wat zou er dan op staan? Booking.com helpt graag een handje bij het maken van die perfecte foto en heeft een lijst met zeven fotogenieke trekpleisters met bijpassende accommodatie samengesteld. Klaar om deze prachtige plekken in al hun schoonheid te vereeuwigen?

parkplazawestminsterbridgelondon

Foto: Booking.com

Big Ben – Londen, Verenigd Koninkrijk

Aan de oevers van de Theems staat een van de bekendste iconen van Londen. Voordat de Big Ben zijn beroemde naam kreeg werd het simpelweg de klokkentoren genoemd. De gigantische klok werd in 1859 voltooid en is verbonden aan het Palace of Westminster. Elke 15 minuten is het geluid van dit Britse icoon te horen en op stille avonden hoor je hem zelfs tot aan de Tower Bridge.

Waar te overnachten: Park Plaza Westminster Bridge London ligt tegenover de House of Parliament en de Big Ben en biedt stijlvolle kamers, studio’s en appartementen. In het hotel zit het bekroonde Brasserie Joël die klassieke Franse bistrogerechten met een twist serveert. Het moderne hotel is een topkeuze als je in hartje Londen wilt overnachten en vanuit je slaapkamerraam een foto van dit historische monument wilt maken.

 

 

Akropolis – Athene, Griekenland

De Griekse hoofdstad Athene wordt door gasten van Booking.com aanbevolen door de rijke geschiedenis en oude monumenten. De Akropolis van Athene is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met deze stad en het perfecte voorbeeld hiervan. Het Parthenon, werelderfgoed van UNESCO, werd gebouwd tussen 447 en 438 v.Chr. en is de belangrijkste tempel van de Akropolis en ademt Griekse cultuur.

Waar te overnachten: Tegenover de Akropolis, biedt het AthensWas Hotel een fenomenaal uitzicht op het Parthenon. Het Modern Rooftop Dining Restaurant ligt op de 7e verdieping van het hotel en is de perfecte spot om te genieten van de moderne keuken met een verfrissende cocktail. De in de avond verlichte Akropolis maakt het plaatje compleet.

athensgreece

Foto: Booking.com

Empire State Building, New York, Verenigde Staten

Ben je op zoek naar die ene perfecte foto om de skyline van New York vast te leggen? Het Observation Deck van het iconische Empire State Building is the place to be. Het gebouw op Fifth Avenue telt maar liefst 102 verdiepingen en de wolkenkrabber in art-decostijl is een van de meest gefotografeerde highlights ter wereld. Het Empire State Building heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat naar het begin van de Art Deco-periode en is dagelijks geopend tot twee uur ‘s nachts. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is er van tien tot een uur live saxofoonmuziek waardoor dit ongelooflijke uitzicht nog specialer wordt.

Waar te overnachten: In Midtown Manhattan, ligt het Langham Place, New York, Fifth Avenue met moderne kamers en een Michelin-restaurant. Omdat het hotel op slechts 300 meter afstand van het Empire State Building ligt, kun je de beroemde wolkenkrabber makkelijk in de late uurtjes bezoeken en zo de lange wachtrijen vermijden.

newyork-usa

Foto: Booking.com

De Eiffeltoren – Parijs, Frankrijk

Als toeristen slechts één foto in Parijs mogen nemen, dan hebben we allemaal wel een sterk vermoeden waarvoor ze zouden kiezen. De Eiffeltoren werd gebouwd door Gustave Eiffel en is een icoon van Frankrijk en zijn hoofdstad. Vandaag de dag kunnen mensen genieten van een prachtig 360 ° uitzicht op het bovendek en na zonsondergang zorgt de toren voor een adembenemend spektakel: de toren wordt prachtig verlicht en elk uur is er een spectaculaire lichtshow te zien. Niet heel origineel, maar uitermate geschikt voor het perfecte plaatje.

 

 

Waar te overnachten: Résidence Charles Floquet bevindt zich in een gerenoveerd, historisch gebouw op slechts 50 meter van de Eiffeltoren. Het beschikt over ruime accommodaties met een eigen kookgelegenheid en uitzicht op de Eiffeltoren die na zonsondergang voor een schitterende lichtshow zorgt. Klinkt ‘magnifique’ toch?

reacutesidencecharlesfloquet

Foto: Booking.com

Taj Mahal – Agra, India

In de Indiase stad Agra ligt het schitterende mausoleum Taj Mahal, een symbool van toewijding gebouwd door Shah Jahan ter herinnering aan zijn geliefde vrouw. De prachtige architectuur is een waar meesterwerk en behoort tot een van de zeven wereldwonderen. Het is met recht een van de meest gefotografeerde toeristische attracties ter wereld en door reizigers van Booking.com aanbevolen voor mooie monumenten, sightseeing en UNESCO-locaties. De stad Agra is een kleurrijke bestemming die elk jaar miljoenen bezoekers weet te verrassen.

Waar te overnachten: Op slechts 600 meter van de Taj Mahal, ligt The Oberoi Amarvilas Agra. Deze accommodatie heeft luxe kamers, een heerlijke spa, prachtige tuinen, een buitenbad, vier restaurants en niet te vergeten een fantastisch uitzicht op de Taj Mahal. Gasten kunnen in het restaurant kennis maken met heerlijke traditionele Indiase specialiteiten of genieten van een goed glas met uitzicht op de imposante Taj Mahal.

theoberoiamarvilasagra

Foto: Booking.com

De Duomo – Florence, Italië

Reizigers van Booking.com waarderen deze stad vanwege de bijzondere musea, architectuur en de rijke geschiedenis: Florence is eigenlijk één groot openluchtmuseum waar de tijd stil lijkt te staan! De iconische Duomo is natuurlijk een must-see, maar het is ook de stad van Michelangelo’s ‘David’ en de ‘Geboorte van Venus’ van Botticelli. De perfecte foto van de adembenemende skyline van Florence maken? Ga naar Piazzale Michelangelo in de wijk Oltrarno. Hier krijg je een ongeëvenaard uitzicht op elk moment van de dag.

Waar te overnachten: In het centrum van Florence en op 5 minuten wandelen van Piazza del Duomo, ligt Firenze Rentals Corso 12. Deze prachtige accommodatie beschikt over appartementen met een eigen kookgelegenheid en het balkon biedt uitzicht op de beroemde Duomo.

florence

Foto: Booking.com

De Chinese Muur – Huairou, China

Een van de meest imposante constructies ooit gebouwd en een plaats die geschiedenis ademt. De Chinese Muur is ‘s werelds langste muur en biedt geweldige routes over steile bergen en diepe valleien. Het best bewaarde (en tevens drukstbezochte) gedeelte van de muur is Badaling, maar het is ook mogelijk om de minder drukke gedeelten van de muur te bezoeken. Welke route je ook kiest, dit is iets om nooit te vergeten en vergeet je camera niet want dit wil je vastleggen!

Waar te overnachten: Flower Yard is 6 minuten rijden van het Mutianyu-gedeelte van de muur en 15 minuten rijden van het Jiankou-gedeelte. Geniet van de verschillende activiteiten ter plekke met een potje tafeltennis en paardrijden of bind de latten onder want je kan hier zelfs skiën.

greatwallmarathonchina

Foto: Booking.com

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.