Verschillen tussen vakantieparken en pretparken worden steeds kleiner

Vakantieparken beginnen steeds meer op pretparken te lijken en pretparken bieden steeds vaker ook een bijzondere overnachtingsmogelijkheid. Deze ontwikkeling vormde voor netwerk- en innovatieplatform Pleisureworld de aanleiding voor het organiseren van de Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst op 8 juni a.s. Centraal op deze dag staat de vraag: wat wordt het vakantiepark van de toekomst?

loonsche-land-efteling

Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst

Trendwatcher Hans van Leeuwen: “Verrassend, avontuurlijk en bijzonder zijn kernwoorden die steeds hoger op de wensenlijst van de consument staan. We zien in de afgelopen jaren dan ook dat vakantieparken diverse extra vormen van vermaak zijn gaan aanbieden: het gaat allang niet meer over slapen alleen.

 

 

Van Leeuwen omschrijft onder andere de ontwikkelingen bij De Schatberg in Sevenum, waar dit najaar een heus Family Entertainment Center zal verrijzen met grootschalig horecaconcept. Het centrale thema bestaat uit diverse characters van speelgoedfabrikant MattelPlay.

Een soortgelijke ontwikkeling zagen we eerder ook al bij vakantiepark De Beerze Bulten. Met het Giga Konijnenhol waren zij ooit één van de eersten met een indoor speeltuin die ook voor niet-gasten toegankelijk was. Onlangs ging de compleet vernieuwde versie open. Eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn zal als één van de gastsprekers tijdens Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst een toelichting geven op zijn visie.

 

 

Overnachten bij het attractiepark

Ook de “traditionele” attractieparken bieden steeds vaker een bijzondere overnachting. Bij Slagharen kunnen gasten binnenkort verblijven in de gethematiseerde Raccoon Lodges en ook Safaripark Beekse Bergen kondigde aan dat men accommodaties midden tussen de dieren gaat creëren.

Het Vlaamse Plopsa De Panne gaat de komende jaren flink investeren in de realisatie van een camping met 150 vakantiewoningen in thema van verschillende Studio 100 figuren; een investering van 30 miljoen euro. Zowel Libéma (eigenaar van Safaripark Beekse Bergen) als Steve van den Kerkhof (Plopsa) zijn gastspreker van Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst.

Van Leeuwen: “De verwachting is dat er in de komende jaren nog veel meer ontwikkelingen gaan plaatsvinden. Welke concepten zullen succesvol zijn? En wat betekent dit voor de bestaande aanbieders als campings, bed&breakfasts en hotels? Tijdens de Vakdag gaan we onder meer op zoek naar antwoorden op deze vragen.”

Kijkje achter de schermen bij Het Loonsche Land: nieuwste verblijf van De Efteling

Vakdag Het Vakantiepark van de Toekomst vindt plaats bij De Efteling, dat binnenkort de poorten opent voor gasten van het geheel nieuwe Loonsche Land: een vakantiepark met hotel, 65 vakantiewoningen en een groepsaccommodatie. Deelnemers aan de Vakdag hebben de gelegenheid om als een van de eersten een rondleiding te krijgen door het compleet nieuwe gebied.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.