Waar gaan Nederlanders heen tijdens de meivakantie?

Heel veel Nederlanders verlangen naar de zomer en maken dankbaar gebruik van de meivakantie om alvast van de zon te genieten in het buitenland. Waar gaan ze heen, welke trends zijn er? Koploper, met grote afstand, is Spanje. Van Costa’s tot Canarias, van de steden tot aan het strand, Spanje is de grote favoriet.

strandvakantie

 

 

De top 5

De top vijf van vakantiebestemmingen in de meivakantie, zoals TUI die constateert, bestaat uit de volgende landen:
1. Spanje
2. Griekenland
3. Turkije
4. Curaçao
5. Portugal

De bestemming die het meest verrast staat op nummer 6: Denemarken! Vooral Billund en omgeving op het schiereiland Jutland trekken heel veel Nederlanders, die hier voornamelijk met de auto naar toe gaan. Dat Legoland zich in Billund bevindt is zeker geen toeval.

 

 

Ook Turkije is populair en dan vooral de kust rondom Antalya. Door alle publiciteit zou je bijna denken dat er niemand meer op vakantie wil naar Turkije, maar niets is minder waar. Het is nog altijd de derde grote vliegbestemming en vele Nederlanders vinden er een aangenaam vakantieverblijf. Een groot aanbod van all inclusive hotels, dat uitstekende kwaliteit combineert met een zeer aantrekkelijke prijs, trekt nog altijd vele reizigers. Vooral de last minute boeker (6-4 weken voor vertrek) laat zich verleiden. Griekenland reizigers hebben een ruime keuze aan bestemmingen in het land met de vele eilanden. Kreta en Kos noteren de meeste vakantiegangers in deze meivakantie.

De meivakantie leent zich ook goed voor een stedentrip. De stad die de meeste reizigers trekt is New York. Alle Spaanse steden bij elkaar trekken echter de meeste bezoekers.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.