Zet Spanje op je bucketlist voor 2017

De vakantieganger kan natuurlijk altijd voor zon en strand naar Spanje of voor een citytrip Barcelona of Madrid. Maar wil je Spanje echt beleven, dan ga je in 2017 naar een van de vele evenementen. Er is namelijk voor ieder wat wils.

vakantiebeurs-2016-ingang-vlaggen

Wereld Tapas Dag

Culinaire fijnproevers hoef je normaal gesproken niet te vertellen dat het goed eten is in Spanje. Sommige van de beste restaurants ter wereld zijn er te vinden en er zijn vrijwel nergens zoveel Michelin Sterren als in Spanje, waar je staand aan bijna elke bar ook dagelijks kunt genieten van de meest fantastische tapas. De kleine hapjes zijn wellicht het beroemdste culinaire exportproduct van Spanjeen dat willen ze weten ook. Of liever: proeven en vieren. Dus hebben ze er een speciale dag voor in het leven geroepen: Wereld Tapas Dag, in 2017 op 15 juni. Hoewel de dag ook zeker in Nederland gehouden wordt, is Spanje natuurlijk wel echt de plek om tapas te gaan eten. Ben je van plan om toch die kant om te gaan, reis dan zeker naar Huelva; in 2017 Gastronomische Hoofdstad van Spanje. Nog niet direct overtuigd? Kom dan naar de Vakantiebeurs, waar het Spaans Verkeersbureau in januari bezoekers het laatste nieuws en de lekkerste hapjes voorschotelt. Zo neem je in Utrecht een voorproefje op Wereld Tapas Dag.

 

 

Kunsttips

Spanje is overigens niet alleen gastronomie, maar zeker ook kunst en cultuur. Directrice Ana Román van het Spaans Verkeersbureau in Nederland schudt wat dat betreft de Spaanse klassiekers zo uit de mouw. “Voor kunst en cultuur kun je komend jaar zeker naar Barcelona en Madrid. Zo heeft het Picasso Museum in Barcelona tot 25 juni de tentoonstelling ‘Portretten van Picasso’ en biedt het beroemde Prado Museum voor het eerst in de geschiedenis een tentoonstelling volledig gewijd aan het werk van een vrouw: Clara Peeters, een Vlaamse schilderes die ook in Nederland heeft gewoond. Die unieke expositie is nu al te zien en loopt tot 17 februari.”

 

 

Prachtige sportieve evenementen

Román vervolgt: “Nu we het toch over klassiekers hebben; in de Spaanse voetbalcompetitie hebben we met Real en Barça de twee beste voetbalploegen met de twee beste voetballers ter wereld, Ronaldo en Messi. Iedere voetbalsupporter wil hen natuurlijk een keer in actie zien en dat kan tijdens het voetbalseizoen elke week in Spanje.’’ Sportief tipt Ana Román verder de Formule 1 Grand Prix van Spanje – Max Verstappen in actie – de Spelen van de Middellandse Zee in Tarragona van 30 juni tot 9 juli en tenslotte van 11 tot en met 15 oktober de vierdaagse van Marbella als zonnig alternatief voor Nijmegen. “Veel prachtige evenementen dus.’’

15 nationale parken

Zelf is Ana Román een gepassioneerd wandelaar en liefhebber van de Spaanse natuur. “Spanje heeft 15 nationale parken die allemaal de moeite waard zijn om te ontdekken. Zo is een citytrip naar Madrid uitstekend te combineren met een uitstapje in de natuur van de Sierra de Guadarrama, een geweldig berggebied op drie kwartier rijden van de stad.” Haar andere grote hobby is skiën: “Daarvoor moet je naar de Sierra Nevada en dat is weer goed te combineren met een cultureel uitstapje aan het Alhambra. Als je dus op zoek bent naar een sportieve en culinaire ervaring moet je absoluut een bezoek brengen aan het Baqueira skiresort in Val d’Aran.”

Feesten en verbroedering

Qua evenementen springt de Tomatina in Bunol er ook uit. Iedereen kent de beelden van tv, maar in het echt is de Tomatina nog veel spectaculairder. Heel de stad kleurt rood van de tomaten waarmee iedereen elkaar bekogelt en insmeert. Het lijkt een gevecht maar het is een sociaal bindmiddel dat zorgt voor verbroedering. Een belevenis, en dat geldt ook voor andere kleurrijke, theatrale evenementen in Spanje. Eveneens aanraders zijn het carnaval van Tenerife en Cádiz, maar ook de Aprilfeesten in Sevilla of de Fallas van Valencia, een lentefeest dat viert dat de donkere dagen achter de rug zijn. Daarbij worden beelden verbrandt tot as dat dient als voeding voor de nieuwe tijd. “Reden genoeg dus om in 2017 Spanje aan je bucketlist toe te voegen. Spanje heeft namelijk alles: de mooiste stranden van Europa, het lekkerste klimaat, het beste eten en tegenwoordig zelfs het aantrekkelijkste voetbal’’, besluit Román met een knipoog naar de ooit beroemde Hollandse School…

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.