De top 10 redenen om Valencia te bezoeken in 2017

Valencia is een van de hipste steden om te bezoeken in Europa! Een authentiek bewaard historisch centrum en hoogstandjes van stadsvernieuwing, een rijke gastronomie en pure gezelligheid, cultuur, natuur, sport en niet te vergeten de stadsstranden… Valencia is eindeloos mediterraan!

1. De eerste Fallas als Werelderfgoed

​Het gerenommeerde Fallas Festival zal dit jaar specialer zijn dan ooit, aangezien het een nieuwe status heeft als Immaterieel Cultureel Werelderfgoed, pas uitgereikt door UNESCO in november 2016. Van 15 tot 19 maart 2017 staan de straten en pleinen van de stad bol van enorme papier-maché sculpturen. Vaak beelden ze een satirische terugblik uit op het afgelopen jaar. De Fallas beelden worden onherroepelijk verbrand op 19 maart om middernacht, na een paar dagen feesten met concerten, vuurwerk, parades en tal van evenementen.

 

 

​2. Wereldvoedselhoofdstad 2017

Valencia is verkozen tot Wereldvoedselhoofdstad 2017 door de FAO (‘Food and Agriculture Organisation’) van de VN. Dit betekent dat Valencia dit jaar de events zal hosten tijdens welke de discussie wordt gevoerd over hoe op een duurzame en gezonde wijze om te gaan met voedsel in de wereld.

Met de verkiezing van Valencia wordt de belangrijke rol van de Valenciaanse ‘huerta’ erkend, de goed bewaarde moestuin van 10.000 hectare die de stad omringt. Men kan de huerta tijdens begeleide rondleidingen bezoeken. Zo zijn er de nieuwe Rijstfietstour of de Horchata Trail om meer te leren over essentiële lokale producten.

 

 

​3. Nieuwe gastro-culturele centra

​In het voorjaar zal Bombas Gens, een oude fabriek van hydraulische pompen, heropenen in de buitenwijken van de stad als een nieuw gastro-cultureel centrum. Dit opvallende voorbeeld van industriële architectuur uit de jaren 1930 zal een nieuw kunstencentrum huisvesten waar tentoonstellingen, workshops en sociale activiteiten zullen doorgaan. Het wordt ook de nieuwe thuisbasis van Ricard Camarena, het sterrenrestaurant van de Michelin chef met dezelfde naam.

​Ook zal een ander Michelin sterrenrestaurant, La Sucursal, dit jaar heropenen in het Veles e Vents gebouw in de jachthaven Juan Carlos I, een ander voorbeeld waar uitzonderlijke architectuur een hub voor zowel kunst als gastronomie is geworden.

​4. Nieuwe hotels

​Er wordt halsreikend uitgekeken naar de opening van het Marques House, een nieuw luxehotel in het centrum van de stad. Dit komt naast het barokke Marques de Dos Aguas paleis met het Keramiek Museum, bekend om zijn spectaculaire gevel. Het hotel zal 19 stijlvolle suites bieden en een zwembad op het dak. Hier heropent in maart ook een verfijnd restaurant-lounge in het historische Café Madrid, een vaste waarde van Valencia waar naar verluidt de lokale bekende cocktail Agua de Valencia werd uitgevonden.

​​5. Stad van de Loopsport

​Het Wereldkampioenschap van de Halve Marathon zal in 2018 doorgaan in Valencia, maar Valencia is voor iedereen een fantastische stad om te lopen, op elk moment, dankzij de vlakke parcours en het aangename klimaat. Liefhebbers van de loopsport zullen dit jaar kunnen deelnemen aan diverse wedstrijden, met inbegrip van de Marathon op 19 november, of gewoon genieten van het joggen langs de Turia tuinen of de kust.

​​​6. De nieuwe fietsringweg

Fietsen is eveneens een genot in Valencia, dankzij talrijke verkeersvrije straten in het historische centrum en een breed netwerk van fietspaden. Dit jaar wordt de nieuwe fietsringweg voltooid. Hiermee zal een fietspad van meer dan 20 kilometer langs de binnenring van Valencia de verschillende stadswijken verbinden, zodat fietsers zich nog vrijer en veiliger door de stad kunnen verplaatsen.

​​​​7. De nieuwe Zijde tour

Valencia was in 2016 Stad van Zijde en zal in 2017 een vergadering van de Zijderoute Task Force hosten. Dit is nog eens een bewijs van de belangrijke rol die de stad speelde in de wereldwijde zijdehandel in de 15e eeuw. Bezoekers leren alles hierover in het Museum van de Zijde en op de nieuwe Zijde Rondleiding. Deze rondleiding voert door de historische wijk Velluters, waar de handel bloeide, en bezoekt enkele van de meest representatieve gebouwen van die periode, zoals La Lonja (de Zijdebeurs), erkend als Werelderfgoed.

​8. Duurzaam toerisme

​2017 is het Jaar van Duurzaam Toerisme en Valencia is een uitgelezen plek om dit te highlighten. Bezoekers kunnen hun ecologische voetafdruk verminderen door de stad Valencia te voet of met de fiets te verkennen. Ze kunnen genieten van heerlijke streekproducten in de vele tapas bars en restaurants die er zijn gekomen naar aanleiding van de Slow Food trend. En het loont de moeite om de verschillende ecosystemen van het natuurpark Albufera te gaan verkennen, een beschermd gebied van duinen tot moerassen net ten zuiden van de stad.

​9. Valencia’s grootste kunstenaars

Hoewel dit internationaal niet zo bekend is, heeft Valencia verschillende grote schilders voortgebracht, zoals Joaquin Sorolla of Ignacio Pinazo, wiens werken worden voorgesteld in diverse tentoonstellingen in de stad gedurende het komende jaar. Het IVAM, het Museum voor Schone Kunsten, het Keramiekmuseum en de Bancaja Stichting brengen alle hommage aan Pinazo, Valencia’s beste impressionistische schilder.

​10. Paella

Paella, Spanje ‘s meest internationaal gerenommeerde gerecht, is altijd een goede reden om Valencia te bezoeken, de stad waar het gerecht vandaan komt. Nu is er zelfs een nieuwe paella emoji om vrienden via Whatsapp uit te nodigen voor een maaltijd (momenteel beschikbaar op iPhone). Wie echt indruk wil maken op vrienden en familieleden, kan de echte paella valenciana leren maken in de Rijst- en Paellaschool! Viva Valencia!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.