Vier de liefde over de hele wereld

14 februari is het weer Valentijnsdag, de dag van de liefde. Het is de uitgelezen dag voor (anonieme) liefdesverklaringen, romantische diners en… huwelijksaanzoeken! En wie droomt er niet van een bruiloft in het buitenland en een onvergetelijke huwelijksreis? Bezegel je liefde in Umbrië, de regio waar de heilige naar wie Valentijnsdag genoemd is vandaan komt, of stap letterlijk in het huwelijksbootje op Malta. Geniet van een ultiem ontspannen huwelijksreis in Indonesië of ga op avontuur in Jordanië. Vier de liefde over de hele wereld!

Umbrië: geboorteplaats van Valentijn

Sint Valentinus was de bisschop van Terni in Umbrië, tot hij in 273 werd onthoofd omdat hij zijn zegen had gegeven aan een huwelijk tussen een christelijk meisje en een Romeinse soldaat. Vandaag de dag is Terni hét centrum van de Valentijnsviering. In de weken rond 14 februari wordt er van alles georganiseerd, van concerten en een chocolademarkt tot een Valentijnsmarathon. Maar ook als huwelijkslocatie is Umbrië ongekend populair: jaarlijks beloven tientallen stelletjes elkaar eeuwige trouw in de Kerk van Sint Valentijn. Umbrië is met vele vestingstadjes, schitterende landhuizen en romantische omgeving het perfecte decor voor een onvergetelijke trouwdag.

 

 

Mooi Malta

Met het hele jaar door zon en een geheel eigen charme zijn de Maltese eilanden een fantastische locatie voor een bruiloft of huwelijksreis. Of je nou het ja-woord geeft in een prachtig barokpaleis, een verbouwd boerderijtje op Gozo of een van de 365 kerken op de eilanden: het wordt een dag om nooit te vergeten. Ook voor net getrouwde tortelduifjes is Malta een aanrader: ga voor een speciale honeymoon suite met spectaculair uitzicht, laat je verwennen in de spa en voor een wel heel romantische ervaring huur je een jacht.

 

 

Indonesië: voor ieder wat wils

Wat dacht je van een huwelijksreis naar het land van prachtige natuur, gastvrije bevolking, rijke cultuur en een overheerlijke keuken? Indonesië is de grootste archipel ter wereld en heeft ongelooflijk veel te bieden. De Borobudur op Java, de nationale parken op Sumatra, de rijstvelden op Bali, de Toraja stammen van Sulawesi en de prachtige onderwaterwereld zijn enkele van de vele highlights van Indonesië. Van zonaanbidders, cultuurliefhebbers tot duikfanaten, Indonesië heeft voor elk huwelijkspaar wat wils!

Huwelijksreis plus: Jordanië

Wil je je huwelijk bezegelen met een flinke portie cultuur en natuur? Reis dan af naar Jordanië voor een wel heel bijzondere huwelijksreis. Herbeleef de dag van je leven terwijl je dobbert in de Dode Zee of verwend wordt met een flinke scrubbeurt. Bezoek de ruim 2.000 jaar oude roze stad Petra en cross met een jeep door de waanzinnige Wadi Rum woestijn. Na een flinke dosis vitamine D in het altijd zonnige Aqaba ben je helemaal klaar voor het getrouwde leven!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.