Eerste A350 van China Airlines landt op Schiphol

Een uniek moment, vroeg in de ochtend van 9 januari landt de eerste A350-900 XWB binnen de vloot van China Airlines na haar eerste intercontinentale vlucht op Schiphol Airport. Op dezelfde dag zal een tweede A350 worden ingezet op de non-stop vlucht van Taipei-Wenen, met aankomst op 10 januari.

Met ingang van die dag breiden KLM en China Airlines hun code-share & block-space programma verder uit en ook dat wordt op deze dag gevierd. Tijdens een exclusieve bijeenkomst waarbij onder andere de top executives van beide airlines zullen spreken wordt de verdieping van het partnership ingeluid.

 

 

China Airlines is de eerste vliegtuigmaatschappij in Taiwan die de A350 introduceert en zal de 14 airline zijn die dit type toestel inzet voor vluchten naar en vanaf Amsterdam. De chairman en tevens CEO van China Airlines, Mr Nuan-Hsuan Ho, brengt een bliksembezoek aan Nederland om het nieuws te beklinken. Zo sprak Nuan-Hsuan No tijdens de handover ceremonie van de A350 in Toulouse afgelopen september: ‘In 2008 plaatste China Airlines, als onderdeel van de verjongingsstrategie van haar vloot, een bestelling van 14 vliegtuigen van het type A350-900 XWB. Deze introductie zal de gemiddelde leeftijd van de vliegtuigen binnen de vloot vanaf 2017 reduceren naar een gemiddelde van slechts 3.6 jaar.’

 

 

Leidende positie

De A350, die zal worden ingezet op non-stop vluchten van Taipei naar Amsterdam, Rome en Wenen, wordt geleidelijk aan in de vloot geïntroduceerd, met 4 toestellen in 2016, 6 in 2017 en nog eens 4 in 2018. Met deze strategie consolideert China Airlines haar leidende positie in de Taiwan-Europa markt.

Met de inzet van een Michelin kok , André Chiang, om de catering aan boord te optimaliseren, en de NexGen inrichting die de vliegtuigmaatschappij al vele awards opleverde, zal het vliegen met de A350 in ieder geval een bijzondere ervaring zijn.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.