Emirates blikt terug op succesvolle mijlpalen in 2016

Emirates, ’s werelds grootste vliegtuig-maatschappij, rondt wederom een lucratief jaar af met zowel uitbreiding van netwerk en vloot als investeringen in de klantgerichtheid van het product. Terugkijkend op 2016, vertelt CEO Tim Clark: ‘De reislust was, ondanks verschillende socio-economische en politieke tegenslagen, weer meer dan aanwezig in 2016, kijkend naar onze operationele groei.

Het komende jaar zal Emirates dezelfde strategie verder doorzetten, onder meer door te profiteren van de centrale ligging van UAE en Dubai’s ontwikkelingen in toerisme en commercie. Verder zullen we extra gaan investeren in ons product en de bijkomende services. Alles om onze passagiers een buitengewone ervaring mee te geven terwijl ze de wereld ontdekken.’

Airbus A380’s en Boeing 777’s

Emirates is in 2016 de eerste vluchtvaartmaatschappij geworden met uitsluitend A380’s en B777’s in de vloot. Het jaar wordt afgesloten met een totaal van 255 vliegtuigen die met een gemiddelde leeftijd van slechts 5 jaar ver onder het wereldwijde gemiddelde van 11 jaar uitkomen. De jonge vloot minimaliseert niet alleen de CO2 uitstoot, maar zorgt er ook voor dat de vliegtuigen beschikken over de nieuwste producten en services.

 

 

Uitgebreid netwerk

Door de toevoeging van 7 nieuwe passagiers- en 1 nieuwe cargo bestemming, eindigt Emirates het jaar met een totaal van 154 bestemmingen. Cebu en Clark in de Filippijnen, Yinchuan en Zhenzhou in China, Yangon in Myanmar, Hanoi in Vietnam, Fort Lauderdale in de V.S. en de vrachtbestemming Phnom Penh in Cambodja waren de nieuwkomers. Ook het A380 netwerk is fors uitgebreid naar wel 44 bestemmingen. Zowel de langste A380 vlucht – Dubai naar Auckland – als de kortste – Dubai naar Doha – staan op naam van Emirates.

 

 

Onvergetelijke ervaringen

Emirates heeft afgelopen jaar opnieuw de titel World’s Best Airline 2016 in de wacht gesleept tijdens de prestigieuze Skytrax World Airline Awards. De maatschappij werkt hard om alle klanten de best mogelijke ervaring te geven, er wordt constant geïnvesteerd in het product en de service, zowel op de grond als in de lucht. Een voorbeeld hiervan is de onthulling van de verbeterde Business Class stoel in de Boeing 777, die comfort naar een hoger niveau tilt. De ruime stoel kan o.a. omgevormd worden tot een full flat bed, beschikt over een minibar en heeft een van de industries’ grootste TV schermen voor een optimale beleving.

Inspelend op de groeiende digitale lifestyle, heeft Emirates afgelopen jaar meer dan 8.8 miljoen passagiers verbonden via het onboard Wi-Fi netwerk. Verder werden er meer dan 400.000 telefoongesprekken gevoerd en ongeveer 1.7 miljoen sms’jes verstuurd, en dat allemaal vanuit de lucht.

Interactieve amenity kits

Emirates lanceerde ’s werelds eerste interactieve amenity kits in de Economy Class voor een nog comfortabelere reiservaring. De stijlvolle amenity kits maken gebruik van de populaire augmented reality (AR) technologie waardoor passagiers via een bijbehorende app interessante content kunnen downloaden. De jonge reizigers werden niet overgeslagen en konden dan ook genieten van een nieuwe serie speelgoed aan boord, waarvan er meer dan 3 miljoen uitgedeeld zijn afgelopen jaar.

Niet alleen aan boord heeft Emirates er alles aangedaan om de kwaliteit te verbeteren, ook op de grond is actie ondernomen. Het renovatieproject van de Concourse B Business Class Lounge in Dubai werd afgelopen jaar voltooid en beschikt nu over een uitgebreide koffiebar, een health hub met Voss water en een exclusieve Moët & Chandon campagne lounge. Verder werd er een nieuwe lounge geopend in Kaapstad. Ook is de flexibiliteit van het inchecken vergroot, waar klanten eerder pas 24 uur van tevoren in konden checken is dit nu 48 uur.

Emirates Skywards, het bekroonde frequent flyer programma van Emirates Airline, vierde het 16-jarig bestaan met meer dan 16 miljoen leden en de succesvolle lancering van Cash+Miles. Hiermee kunnen klanten vluchten boeken met een combinatie van Skywards Miles en geld. Ook het zakelijke frequent flyer programma, Emirates Business Rewards, is aangepast in 2016 waardoor zowel het boeken van vluchten als het upgraden ervan makkelijker is geworden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.