Prijsvraag voor universiteiten: vliegen in de 21e eeuw

Hoe kan vliegen nog milieuvriendelijker worden gemaakt? Deze vraag stelt airberlin thans interdisciplinair aan studerenden. Individuele personen of groepen kunnen nog t/m 22 januari 2017 een concept van maximaal twee kantjes via e-mail indienen. Het beste idee wordt beloond met een vliegtegoedbon ter hoogte van 2000 euro.

klm-vliegtuig-dublin

“Voor studenten is het vliegtuig tegenwoordig een vaak gebruikt verkeersmiddel. Wij zoeken nu creatieve koppen die met een frisse kijk gezamenlijk met ons duurzame maatregelen voor een milieuvriendelijke luchtvaart ontwikkelen”, aldus airberlin Chief Commercial Officer Julio Rodriguez.

 

 

Samen met Dr. Florian Rauser, tweede bedrijfsleider bij atmosfair, Dipl.-Ing. Stephan Schunkert, Head of department VNU e.V. evenals Jannis Reinecke, Manager Operations Improvement bij airberlin vormt Julio Rodriguez de jury voor de prijsvraag voor hogescholen/universiteiten.

 

 

Airberlin is een pionier als het om betrokkenheid op het gebied van milieu bij Duitse airlines gaat. De luchtvaartmaatschappij heeft doelgerichte milieubeschermingsmaatregelen genomen. Hiertoe behoort bijvoorbeeld het programma op het gebied van brandstofefficiëntie, “eco-efficiënt vliegen”.

Als eerste luchtvaartmaatschappij ooit heeft de onderneming de ÖkoGlobe in de categorie “Voertuiginnovaties binnen het openbaar vervoer” gewonnen en staat bij de actuele airline index op de eerste plaats voor uitstekend geringe emissiewaarden bij de CO2-efficiëntie.

Uitvoerige informatie over de prijsvraag voor hogescholen/universiteiten is te vinden op de website van airberlin.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.