Top 5 langste vertragingen van 2016

Op het moment dat een vliegtuig vertraagd is moeten passagiers de tijd zien te overbruggen op de luchthaven. Dit is geen probleem bij enkele uren vertraging, maar helaas komt het ook voor dat een vertraging langer duurt dan een paar uurtjes. Het wachten op een vlucht kan zelfs oplopen tot bijna twee dagen. EUclaim, een bedrijf dat gedupeerde passagiers bijstaat, heeft de vijf langste vertragingen van 2016 op een rijtje gezet.

1. 43 uur en 19 minuten

Passagiers van de TUIfly vlucht van Punta Cana/Puerto Plata (vertrek 21 november) naar Schiphol moesten meer dan 43 uur wachten voordat ze op Nederlandse bodem landen. De langste vertraging van 2016 werd in eerste instantie veroorzaakt door een technisch mankement. Het vervangende toestel, een zwart toestel van HiFly botste daarna met het taxiën tegen de passagiersbrug aan. De vertraging voor de passagiers in de Dominicaanse Republiek liep hiermee nog verder op, omdat er wederom een vervangend toestel moest komen en de crew eerst moest rusten voordat ze de passagiers naar huis konden brengen.

 

 

2. 34 uur en 21 minuten

De passagiers van vlucht PY993 (vertrek 18 augustus) van Amsterdam naar Suriname werd meteen bij het inchecken verteld dat het vliegtuig een vertraging van ongeveer drie uur had. Uiteindelijk kregen ze bij de gate te horen dat het vliegtuig, wegens een technisch mankement, de vlucht niet kon uitvoeren. De vertraging liep van drie uur op naar ruim 34 uur.

 

 

3. 31 uur en 12 minuten

De top drie wordt afgesloten door een KLM vlucht op 27 maart van Sint Maarten naar Amsterdam met een tussenstop in Curaçao. Afgelopen maart strandden de 400 passagiers op Sint Maarten. De passagiers moesten in het vliegtuig blijven zitten, omdat het niet lang zou duren om het technische mankement op te lossen. Helaas konden de passagiers na 2,5 uur het vliegtuig alsnog verlaten om pas de volgende dag te vertrekken naar Amsterdam.

4. 30 uur en 44 minuten

Op 23 oktober dit jaar had het zuidelijke deel van Nederland last van mist. De mist was zo extreem dat er een gedeelte van de dag geen vliegtuigen konden opstijgen of landen op Eindhoven Airport. De Ryanair vlucht van Marokko naar Nederland liep door deze mist meer dan 30 uur vertraging op.

5. 30 uur en 39 minuten

De top 5 wordt afgesloten door een vlucht van TUIfly op 13 december. Passagiers van de vlucht OR366 werden geïnformeerd dat de vlucht vertraagd was met 24 uur, maar dit liep uiteindelijk op naar 30 uur. De lange vertraging ontstond omdat het vliegtuig vanuit Amsterdam richting Curaçao na 45 minuten weer moest omkeren naar Nederland. Het vervangende vliegtuig moest uit Spanje komen en bij aankomst in Curaçao moest de crew eerst rusten voordat ze weer een vlucht mochten uitvoeren.

Recht op vergoeding

Een lange vertraging betekent niet dat de gedupeerde passagiers recht hebben op een vergoeding voor het geleden tijdsverlies. Wanneer de vertraging door een buitengewone omstandigheid is ontstaan, zoals het weer of een terroristische dreiging, is de vliegtuigmaatschappij niet verplicht om een financiële vergoeding te geven aan de passagiers. De hoogte van de vergoeding wordt niet bepaald door de duur van de vertraging, maar op basis van de afstand van de vlucht. De vergoeding kan oplopen tot €600,- per persoon. Op de website van EUclaim kunnen passagiers altijd gratis advies opvragen met betrekking tot hun vlucht.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.