Ontdek de 2 nieuwe tentoonstellingen in het Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum presenteert 2 nieuwe tentoonstellingen: BACA Projects: Aura – Hao Liang en floors & walls / from ground van Ton Boelhouwer. De opening van beide projecten vindt plaats op donderdag 24 november van 18.00 – 20.00 uur.

aura-in-kyoto-project-bonnefantemuseum

BACA Projects: Aura – Hao Liang

How to look at art from China: a sequel
Het project Aura is ontwikkeld door kunstenaar Hao Liang en schrijver Hu Fang in dialoog met het Bonnefantenmuseum en Van Eyck. Hao Liang (1983, Chengdu, China) presenteert in Aura in onderlinge samenhang zijn toegewijde onderzoek naar de Chinese kunstgeschiedenis en de Bonnefantencollectie. Hij toont een nieuwe serie lichtdrukken, een selectie kunstwerken uit de collectie van het Bonnefantenmuseum en werk van Van Eyck deelnemers SulSolSal en Damon Zucconi. Bij het project verschijnt een publicatie in samenwerking met het Musée National d’Art Moderne, Centre Pompidou (Parijs) en Vitamin Creative Space (Guangzhou, China), met essays van Catherine David (adjunct directeur, Musée National d’Art Moderne, Centre Pompidou), Hu Fang (schrijver) en Stijn Huijts (directeur Bonnefantenmuseum).
BACA Projects: Aura is een samenwerking van het Bonnefantenmuseum en Van Eyck ter gelegenheid van de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) 2016, uitgereikt aan Cai Guo-Qiang (1957, Quanzhou, Fujian, China). Aura vormt tevens het 2e en laatste luik van het project How to look at art from China, dat wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van het Mondriaan Fonds en het Ministerie van Buitenlandse zaken.

 

 

Ton Boelhouwer – floors & walls / from ground

De tentoonstelling floors & walls / from ground laat bezoekers kennismaken met recente ontwikkelingen in het werk van Ton Boelhouwer (1960, Den Haag). Over zijn werk zegt Boelhouwer zelf: ‘Alles wordt opengebroken: er is geen ding, er is geen zelf, er is geen identiteit, er is geen beeld, er is geen verhaal, er is geen betekenis. Er is alleen een ritme van samentrekken en openbreken.’ Boelhouwer zet zijn beschilderde aluminium platen schuin tegen de wand, legt ze plat op de vloer of laat ze in gebogen vorm uitwaaieren over de ruimte. Ton Boelhouwer woont en werkt in Maastricht en doceert sinds 1994 aan de Maastricht Academy of Fine Arts. Zelf volgde hij vanaf 1979 onderwijs aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Tijdens zijn studie zette de kunstenaar zich af tegen de hang naar het conceptualisme die aan de academie heerste. In het 3e jaar van de opleiding maakte Boelhouwer naar eigen zeggen zijn eerste geslaagde werk: de vorm van een vaas, uitgeknipt, zwart geschilderd en aan de muur geprikt. Het bleek de basis voor zijn latere kunstpraktijk.

 

 

Bonnefantenmuseum

Het Bonnefantenmuseum zet met deze tentoonstellingen een nieuwe stap in een koers, die zich in het nationale museumlandschap onderscheidt door de eigen(wijze) accenten en prioriteiten in de programmering, met een herkenbare oriëntatie op de ‘verborgen canon’.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.