‘Ontdek het echte turquoise…’ sleept tal van onderscheidingen binnen

Begin volgend jaar ontvangt de tv en bioscoop spot ‘Ontdek het echte turquoise…’ van het Turks Verkeersbureau en Turkish Airlines de Grand Prix Award tijdens het CIFFT Gala in Wenen. Deze onderscheiding is het resultaat van de vele prijzen die eerder gewonnen zijn op internationale media- en filmfestivals. De commercial, met de Nederlandse kitesurfster Annabel van Westerop in de hoofdrol, valt in de categorie ‘Tourism Promotion Movies’. De spot is in april van dit jaar gelanceerd en toont Turkije op een indrukwekkende en verrassende wijze.

plank-water-peddel-bomen

Gedurende 60 seconden (of met de 3 minuten versie) neemt Annabel de kijker mee op haar zoektocht naar het echte turquoise, een indrukwekkend beeld. Annabel van Westerop (22), uit Nederland, behoort tot de wereldtop van het kitesurfen. De filmopnamen zijn gemaakt op diverse locaties aan de Turkse kust, waaronder Datça, Dalyan, Fethiye, Dalaman, Antalya en het surfersparadijs Alaçati.

 

 

Afgelopen maanden is de spot onderscheiden op de volgende internationale media en filmfestivals:

 • Art & Tur International Tourism Film Festival (Vila Nova de Gaia, Portugal)
 • Cannes Corporate Media & TV Awards (Cannes, Frankrijk)
 • Film Art&Tourism Festival FilmAT (Warsaw, Polen)
 • ITFF Bulgaria ‘On The East Coast of Europe’ (Veliko Tarnovo, Bulgarije)
 • SılaFest International Festival of Tourist and Ecology Film (Veliko Gradiste, Servië)
 • Tourfilm Karlovy Vary (Karlovy Vary, Tsjechië)
 • Tourfilm Riga (Riga Latvia)
 • US International Film &Video Festival (Los Angeles, Verenigde Staten)
 • Zagreb Tourfilm Festival (Zagreb, Kroatië)
 • Istanbul International Tourism Film Festival (Istanbul, Turkije)
 • Following the Equator – International Tourism Film Festival (Iru Fushi, Maladieven)

 

 

Over de commercial

De spot is geproduceerd in opdracht van het ministerie van Cultuur en Toerisme van Turkije en Turkish Airlines. Aan de productie werkten onder andere director/screenwriter Dağhan Celayir skycinematographer Uğur Içbak, underwater-director Chris Bryan, director of photography René Richter en assistent director Macida Erkilavuz mee. Alastair King (onder meer bekend van Shrek, Harry Potter and the Half Blood Prince, Doctor Who) en Marios Takoushis verzorgden de muziek.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.