Ontspannen op hagelwitte zandstranden aan een azuurblauwe Caribische Zee?

Curaçao is 1 van de 3 eilanden die samen met Bonaire en Aruba de ABC-eilanden vormen. Op Curaçao geniet je van een tropisch klimaat, schitterende snorkel- en duiklocaties en de relaxte sfeer van het Caribische eiland. Ontdek hoofdstad Willemstad met zijn vrolijk gekleurde huizen. Of bezoek bezienswaardigheden als het nationaal park Christoffel Park tijdens een vakantie op Curaҫao.

Curacao met gekleurde pandjes

Kleurrijk Willemstad

Pak je zwemkleding in en vlieg met TUIfly naar Curaҫao. Na een vlucht van ongeveer 10 uur met TUIfly kom je aan op Curaҫao International Airport, ook wel Hato Airport genoemd, en heet het kleurrijke Caribische eiland je van harte welkom. Bon bini op Curaҫao! Op dit grootste eiland van de Nederlandse Antillen, dat bekend staat om zijn parelwitte stranden, schitterende duiklocaties en heerlijke temperaturen, valt veel te ontdekken.

 

 

Neem Willemstad, waar je tijdens een vakantie op Curaҫao kunt verblijven. Wandel door de historische hoofdstad met de pastelkleurige koopmanshuizen op de beroemde Handelskade en over de drijvende markt vol uitgestald handelswaar. Via de bekende Pontjesbrug kun je van de wijk Punda naar ‘de andere kant’: Otrabanda. Slenter hier door de winkelstraten, duik het Curaҫao Museum in of drink tussen de locals een Rom Bèrdè (groene rum) in de sfeervolle Netto Bar.

 

 

Ontspannen strandvakantie aan de Caribische Zee

Naast een hoofdstad vol Hollandse architectuur, cultuur en historie, vind je op Curaҫao mooie baaien als Jan Thiel Baai en Blauw Baai. In deze plaatsen kun je een strandvakantie doorbrengen op hagelwitte zandstranden aan een azuurblauwe Caribische Zee. Ook op het populaire Mambo Beach, het langste en hipste strand van het eiland, aan de zuidkant van Curaҫao is het overdag heerlijk zonnen en ontspannen. Mambo Beach staat vooral bekend om het uitgebreide nachtleven. Dans tijdens een vakantie Curaçao tot diep in de nacht de merengue of de salsa op Caribische klanken.

Een magische duikvakantie op Curaҫao

Curaҫao herbergt ook onder de zeespiegel een wonderlijke wereld. Er zijn dan ook vele duikscholen op het ABC-eiland en plaatsen waar je prachtig kunt snorkelen en duiken, zoals bij Rif St. Marie aan de zuidwestkust van het eiland. Duik hier de wonderlijke onderwaterwereld in en laat je tijdens de zonvakantie verrassen door ongerepte koraalriffen en talloze gekleurde, exotische vissen. Het rif ligt in een schitterende natuurlijke omgeving met aan de ene kant de Caribische Zee en aan de andere kant een binnenmeer. Aan het meer grenzen zoutpannen waar grote kolonies flamingo’s huizen, die met hun roze verenpracht en balancerend op één poot zorgen voor een prachtig schouwspel.

De nationale parken van Curaçao

Curaҫao is meer dan zon, zee, strand en cultuur. Ga je op vliegvakantie met TUIfly naar Curaҫao, dan zijn ook de prachtige natuurparken die het eiland rijk is zeker het bezoeken waard. Aan de ruige noordkust van het eiland ligt het nationaal park Shete Boka. Een van de bezienswaardigheden in dit park is de inham Boka Pistol, die zijn naam dankt aan het opgestuwde water dat met explosies, die op pistoolschoten lijken, op de rotsachtige kust slaat. Aan Shete Boka grenst het beroemde Christoffel Park. Dit nationaal park bestaat uit drie voormalige plantages en een unieke flora en fauna. Laat je via verschillende wandel- en autoroutes leiden naar bijzondere uitzichtpunten en grotten met schilderingen. Of bewonder de talloze plantensoorten in het park, zoals reusachtige cactussen, divi divi bomen en wilde orchideeën. Wie weet spot je hier zelfs wel een witstaarthert tijdens je vakantie op Curaҫao!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.