De toeristische campagne Reformatiejubileum gaat van start

Met de start van het Reformatiejubileum op Hervormingsdag heeft de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) gisteren haar online campagne “Luther 2017 – 500 jaar Reformatie in Duitsland“ gelanceerd.

Maarten Luther

Maarten Luther

Symboolfiguur

Petra Hedorfer, directeur van de DZT, zegt hierover: “Maarten Luther is als symboolfiguur bij uitstek geschikt om cultureel geïnteresseerde en gelovige reizigers uit het buitenland – onder andere 800 miljoen protestanten – te interesseren voor Duitsland als culturele reisbestemming. Onze campagne rond het Reformatiejubileum is consequent gebaseerd op de digitale strategie van de DZT. Wij maken gebruik van verschillende, marktspecifieke online platforms en alle relevante socialmediakanalen. Met deze campagne schetsen wij een beeld van het moderne Duitsland en wordt de positie van het vakantieland Duitsland ten opzichte van de internationale concurrentie versterkt.“

 

 

In de aanloop naar deze campagne heeft de DZT Maarten Luther al op 5 oktober ten tonele gevoerd, in een indrukwekkende digitale holograminstallatie. Dit gebeurde tijdens de centrale viering van de Dag van de Duitse Eenheid in de residentie van de Duitse ambassadeur in Washington.

 

 

Germany Travel

Bezoekers van de website van Germany Travel kunnen vanaf heden een animatiefilmpje bekijken waarin de voor toeristen relevante gegevens en feiten over Luther op een toegankelijke en humoristische manier worden gepresenteerd. Voor de internationale campagne worden VR-brillen gebruikt. 6 360°-video’s laten diverse historische Lutherplekken en toeristische bestemmingen zien. De belangrijkste plaatsen waar Luther actief was – Wittenberg, Eisleben en Mansfeld, Torgau, Schmalkalden, Erfurt, Augsburg, Coburg, Worms, Heidelberg en de Wartburg in Eisenach – zijn bovendien overzichtelijk op een interactieve landkaart aangegeven. Op 8 “Luther-routes“ worden in 30 talen verschillende levensfases van de Reformator belicht.

Playmobil

Een Luther-figuurtje van Playmobil, dat is ontworpen in samenwerking met de Congress- und Tourismuszentrale Neurenberg, treedt als blikvanger op in de animatieformaten en wordt bovendien wereldwijd transmediaal in allerlei andere marketinguitingen geïntegreerd. In het online perscentrum van de DTZ vinden mediavertegenwoordigers informatie en beeldmateriaal over dit onderwerp.

Behalve journalisten op internationale groepsreizen zullen ook bloggers en influencers langs bijzondere Lutherplaatsen reizen. Hiervan wordt verslag gedaan op alle relevante socialmediakanalen zoals Facebook, Instagram, Youtube en Snapchat. De activiteiten in de social media worden gebundeld onder de hashtag #luthercountry.

Sterke band

Deze campagne van de DZT is vooral gericht op landen die een sterke band hebben met de Reformatie: Nederland, Zwitserland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Hongarije alsmede de VS, Canada en Zuid-Korea. De DZT werkt in het kader van deze campagne nauw samen met talrijke partners zoals de organisatie “Luther 2017”, de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD), de toeristenbureaus van de verschillende deelstaten en belangrijke Luther-steden in Duitsland.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.