Oregon viert zonsverduistering met vierdaags festival: Oregon SolarFest

Op 21 augustus 2017 is in de staat Oregon een volledige zonsverduistering te zien. Dit bijzondere natuurverschijnsel is erg populair onder toeristen. 2 jaar geleden waren hotels in de omgeving al volgeboekt.

portlandoregon-nachtleven

De zonsverduistering

Daarom wordt er in Madras, in Centraal Oregon, een extra mogelijkheid geboden om de zonsverduistering te aanschouwen. Op een groot kampeerterrein in de woestijn wordt een groots festival georganiseerd, dat 4 dagen zal duren. Tijdens dit festival zullen er verschillende muzikanten zijn om het publiek te vermaken. Ook zijn er wetenschappers van NASA aanwezig om vragen te beantwoorden. Op de laatste dag van het festival kan het publiek het zeldzame natuurverschijnsel bewonderen.

 

 

Oregon bevindt zich op ‘het pad van de totale zonsverduistering’. Wie zich op 21 augustus 2017 op het goede tijdstip op dit pad bevindt, zal dit bijzondere natuurverschijnsel kunnen aanschouwen. Om meer belangstellenden een kans te geven om de verduistering te bewonderen, wordt er in Madras, een klein plaatsje in Centraal Oregon, het Oregon SolarFest georganiseerd. De organisatie hoopt zo veel mogelijk verschillende bezoekers enthousiast te maken voor dit festival. Er zullen daarom muzikanten aanwezig zijn met verschillende muziekstijlen, er kunnen lokale lekkernijen geproefd worden en lokale bierbrouwers zullen aanwezig zijn om hun product aan de man te brengen. Ook zullen er wetenschappers van NASA aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de zonsverduistering en om er activiteiten over te organiseren. Op de laatste dag van het festival, op 21 augustus, om 10:19 uur, kan het publiek gezamenlijk de zonsverduistering bekijken, welke ongeveer twee minuten zal duren. Hoewel alle hotels in de omgeving van Madras ruim twee jaar geleden al volgeboekt waren, is er op dit festivalterrein midden in de woestijn nog genoeg plaats om te kamperen. Tickets voor het gehele festival zijn verkrijgbaar voor $45,00 via de website van Oregon Solar Fest

 

 

het pad van de totale zonsverduistering

Een zonsverduistering ontstaat op het moment dat een hemellichaam, in dit geval de maan, precies tussen de zon en de aarde in staat. Het licht van de zon kan de aarde niet bereiken, omdat het wordt tegengehouden door de maan. Bij een volledige zonsverduistering wordt het dan volledig donker op ‘het pad van de totale zonsverduistering’. Dit pad loopt in 2017 door de staten Oregon, Idaho, Montana, Wyoming, Nebraska, Kansas, Missouri, Iowa, Illinois, Kentucky, Tennessee, North-Carolina, Georgia en South-Carolina. Als je je buiten dit pad bevindt, zul je slechts een gedeeltelijke zonsverduistering zien. Een totale zonsverduistering is zeldzaam, het gebeurt slechts een aantal keer per jaar en vaak op totaal verschillende plekken. De eerstvolgende zonsverduistering in Nederland zal plaatsvinden op 7 oktober 2135.

Over Portland en Oregon

Portland is een unieke stad vergeleken met andere steden in de VS. De inwoners zijn artistiek, leven gezond en zijn sportief, vandaar de slogan: ‘Keep Portland Weird’. Je kunt er taxfree shoppen en Portland wordt de fietshoofdstad van de VS genoemd. Deze stad is een gateway naar de veelzijdige natuur en activiteiten die de staat Oregon te bieden heeft. Portland is met een directe vlucht, uitgevoerd door Delta/KLM, te bereiken vanaf Amsterdam.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.