South Carolina

Bij Charleston in South Carolina viel het 1e schot van de Amerikaanse burgeroorlog. Maar Charleston was een van de weinige steden in het zuiden die de oorlog ongeschonden doorstonden. De hele stad is nu een monument van koloniale bouw, met schitterende houten huizen en veranda’s.

Authentieke straten in Charleston

In het landschap eromheen vind je nog veel oude plantages waar je meer kan leren over de geschiedenis van de slavernij. In verschillende plantagehuizen zitten tegenwoordig hotels en restaurants. En de stranden? Het luxe Myrtle Beach, het hippe James Island en het mondaine Hilton Island wachten op je.

De cultuur en historie van South Carolina


Een must see and stay in South Carolina is Charleston. De stad is in 1670 gesticht als Charles Town. De stad staat sinds 1783 bekend als Charleston en was in 1800 de op vier na grootste stad in Noord-Amerika, na Philadelphia, New York, Boston en Quebec.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Je kan de stad op verschillende manieren verkennen, een hele leuke optie is die van de paardenkoets. Op korte afstand van elkaar vind je veel bezienswaardigheden, historische huizen en musea. Het oudste gebouw van de stad is het Powder Magazine. Het is gebouwd in 1713 en hier werd het buskruit opgeslagen. Verder zijn de oude slavenmarkt en het Confederate museum zeer de moeite waard. Je kan ook heerlijk eten en shoppen, bijvoorbeeld in de historische King Street.

Charleston vormt ook een uitstekende uitvalsbasis voor een tocht langs de Ashley Rivier waar je veel historische huizen op voormalige plantages vindt. Zo ligt daar Drayton Hall, het oudste plantagehuis in Amerika dat open is voor publiek. Het huis heeft een rijke historie van 275 jaar, waarin het oorlogen en natuurrampen heeft overleefd.

Culinair genieten in South Carolina

Het eten in de South is fantastisch. Men maakt gebruik van alle invloeden uit het verleden en zo zijn er Franse, Creoolse, Zuid-Amerikaanse en Amerikaanse ingrediënten te vinden in de gerechten. Ook op zoet gebied is het eten verrassend lekker. Zo kan je genieten van pecannoten die overgoten zijn met een chocolade-caramelsaus.

Een echte specialiteit is de barbecue. Dit is niet de barbecue zoals wij hem kennen, want dat noemen ze daar de “Grill”. Het is in the South een manier om vlees op een hele langzame manier gaar te krijgen met een specifieke rooktechniek. De pulled pork is een gerecht dat op je tong smelt.Verder typisch zijn de gritts, een soort van pap dat vaak bij het ontbijt wordt gegeten en Okra is een echte Zuidelijke groente. You will never leave the South hungry!

Blijf op de hoogte van South Carolina


Blijf op de hoogte van South Carolina met onze inspirerende nieuwsbrief vol South Carolina tips!

 

 

Visum aanvragen voor reizen naar South Carolina

Voor reizen naar South Carolina
 is een ESTA aanvraag verplicht.

Vliegtickets naar South Carolina

Zowel KLM als Delta vliegen naar luchthavens in South Carolina. Op verkeersbureaus.info vind je voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen. Bekijk de ticket aanbiedingen!

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in South Carolina

South Carolina Office of Tourism

1205 Pendleton St
SC 29201 Columbia
Verenigde Staten
Telefoon: +18037341700


Twitter: https://twitter.com/Discover_SC
Facebook: facebook.com/DiscoverSC
YouTube: youtube.com/user/MadeForVacation
Pinterest: pinterest.com/discoversc/
Instagram: instagram.com/Discover_SC

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

 

Neem contact op met Verkeersbureau South Carolina

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van South Carolina