Top 5 leukste activiteiten in de ongerepte Canadese natuur

Na een lang winterseizoen komen langzamerhand de Canadese groene bossen en de azuurblauwe meren onder een dik pak sneeuw en ijs vandaan. De temperaturen stijgen, de wilde dieren komen weer tevoorschijn en het Canadese platteland vormt hiermee de perfecte bestemming voor een avontuurlijke zomervakantie.
canada-walvissen-spotten

Geniet van de overweldigende natuur, de Canadese gastvrijheid en de vele avontuurlijke activiteiten. Van kanovaren en orka’s spotten met het hele gezin tot kamperen op verlaten plekjes midden in de natuur met z’n tweetjes, het veelzijdige Canada is voor iedere avonturier de perfecte zomerse bestemming!

Of je nu afreist naar plekken in het relaxte oosten van Canada zoals Ontario of Nova Scotia, of juist kiest voor bijvoorbeeld British Columbia, Alberta of Yukon in het ruige westen, de Canadese natuur is overal geweldig. Je kunt hier uiteraard overal prachtig wandelen, maar daarnaast zijn er nog veel meer gave dingen te doen. Dit zijn de 5 leukste en meest speciale activiteiten tijdens de zomer in Canada:

1. Walvissen spotten

Canada staat ook wel bekend als het walvis-walhalla en de zomermaanden zijn de beste tijd om walvissen en orka’s in te spotten. De beste plek om orka’s te spotten is in British Columbia in de buurt van Vancouver Island. De meeste tours gaan vanuit Victoria op Vancouver Island, maar ook vanuit Vancouver zelf kun je de boot pakken op zoek naar deze bijzondere dieren. Voor de Humpback Whales vertrek je het beste met een snelle zodiac vanuit Tofino, aan de andere kant van Vancouver Island. Ook aan de oostkant van Canada zwemmen een aantal walvissoorten. Vanuit Nova Scotia kun je op zoek gaan naar de Minke Whales en de zeldzame Beluga Whales zijn te bewonderen vanuit Tadoussac in Quebec.

 

 

2. Kanoën en kajakken in de Rocky Mountains

Kanovaren is leuk, maar als dat kan op de mooiste helderblauwe meren, omgeven door majestueuze bergtoppen en de prachtige natuur van de Rocky Mountains , dan is het een onvergetelijke ervaring. In Alberta vind je een aantal van de mooiste kanotochten van heel Canada, geschikt voor alle niveaus. Verken bijvoorbeeld het Banff National Park per kano over de Bow River, maak een avondkanotocht door Jasper National Park op zoek naar wilde dieren of verken het schilderachtige Lake Louise per kano of kajak.

activiteiten-kajak-canada

 

 

3. Helikoptervlucht over de Niagara Falls

De Niagara Falls in Ontario zijn ontzettend spectaculair om te zien en staan bijna bij iedereen hoog op de wishlist tijdens een bezoek aan Canada. Maar in plaats van de watervallen op de standaard manier te bekijken, kun je er ook boven vliegen met een helikopter. Tijdens een sensationele vlucht vanuit Niagara District Airport zweef je vlak boven de enorme watervallen en kun je genieten van een uniek uitzicht. Hierna vlieg je nog over Niagara-on-the-lake, de bekende wijnstreek van de regio en andere historische bezienswaardigheden.

4. Kamperen in de ongerepte natuur

De Canadese wildernis zo optimaal mogelijk ervaren? Ga dan vooral kamperen. Canada heeft enorm veel campings met tal van mogelijkheden. Echte avonturiers kunnen hiken naar de meest verlaten plekjes en hun tent opzetten aan de rand van een prachtig bergmeer in bijvoorbeeld Yukon. Iets minder avontuurlijk? Kies dan voor een camping met wat meer faciliteiten of maak een camperreis. Canada staat tevens ook bekend als beste glamping-bestemming. Kies bijvoorbeeld voor een luxe ingerichte tent in de natuur iets buiten Toronto, of huur een bijzonder boomhuis midden op Vancouver Island.

5. Mountainbiken in Whistler

In de winter is het een geweldig skigebied, maar tijdens de zomermaanden is het een paradijs voor mountainbikers. Echte dare-devils kunnen een van de moeilijke afdalingen maken vanaf de hoge bergtoppen naar beneden, maar er zijn ook genoeg eenvoudigere mountainbikepaden door de bossen en langs de meren. Voor degenen die het liever bij gewoon fietsen houden is er de Valley Trail, een geasfalteerd fietspad door de prachtige natuur van de vallei van Whistler.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.