Alberta

Alberta is vooral bekend van de Canadese Rocky Mountains en hoofdstad Alberta. Een geliefde bestemming bij Nederlandse reizigers. Blijf op de hoogte van Alberta met deze tips.
Cezary Kucharski

Reizen naar Alberta

De Canadese Rocky Mountains zijn de trekpleister voor reizigers naar de provincie Alberta. Jasper en Banff National park, de twee bekendste van de vijf die Alberta rijk is, trekken jaarlijks vele toeristen. In deze prachtige natuurgebieden kunt u genieten van de vele meren, u kunt er uitgebreid wandelen en de kans dat u herten, berggeiten, elanden of zelfs beren tegenkomt is groot, zeker als u in het voorjaar reist. De steden Edmonton met het grootste winkelcentrum van Noord Amerika en Calgary met het grootste outdoor rodeo evenement zijn geliefde reisbestemmingen. Travel Alberta, het verkeersbureau van de provincie geeft uitvoerige informatie over de bezienswaardigheden.

Edmonton

De hoofdstad Edmonton wordt ook wel Festival City genoemd. Het hele jaar door zijn er evenementen op muziekgebied; jazz, blues en folk. Maar ook theater, film en kunst komen ruimschoots aan bod. Een uitgebreide lijst van evenementen is te vinden bij de VVV van Edmonton.

 

 

Tussen alle evenementen door kan er uitgebreid gewinkeld worden in de Edmonton Mall. Dit winkelcentrum biedt plaats aan ruim 800 winkels en 100 restaurants, het Fantasy Island hotel, attracties en een zwemparadijs. Vlieg voordelig met KLM naar Edmonton.

 

Dit zijn de hotspots van Canada die je niet mag missen

Download nu de toeristische tips over Canada. Alleen vandaag gratis te downloaden.

 

Nationale Parken in Alberta

De provincie Alberta biedt plaats aan maar liefst vijf Nationale Parken, waarvan Jasper en Banff de bekendste zijn. De Icefield Park Way verbind beide parken en biedt de reiziger meer dan 200 kilometer ruige Rocky Mountains. Met de Amerikaanse staat Montana deelt Alberta het Waterton Glacier International Peace Park, dat ook op de wereld erfgoedlijst van UNESCO staat. Minder bekend zijn Elk Island National Park en Wood Buffalo National Park.

 

 

 

 

 

Met de camper rondreizen in Calgary

Met je eigen huurcamper kun je gaan en staan waar je wilt. Je hebt altijd je eigen ‘huis’ bij je, Met een camper heb je dat gevoel van vrijheid. Stel je voor: na een heerlijke dag wandelen in nationaal park Jasper kampeer je jouw camper in de natuur. Op de barbecue ligt een steak te garen en je koud glas drinken heb je binnen handbereik. Daar kan toch niets tegenop?
kampvuur-calgary-camperhuur

In Calgary werkt Travelhome samen met alle grote camperverhuurbedrijven, waardoor het aanbod zeer uitgebreid is. Travelhome is sinds 1986 dé specialist in het huren van campers in Canada. Maak nu je online prijsopgave!

 

Calgary Stampede

Wilt u zich een weekje cowboy voelen? Plan dan een verblijf in of rond Calgary in de eerste week van juli. Ieder jaar beginnen daar, op de eerste vrijdag van juli, de festiviteiten rond de Calgary Stampede. Het grootste outdoor cowboy en rodeo evenement ter wereld duurt 9 dagen en zet de stad in het teken van de cowboys. Het verkeersbureau van Calgary kan u hierover alle informatie verstrekken.
Natuurlijk vindt u in Calgary ook de herinnering aan de Olympische Winterspelen van 1988 met de Olympic Oval en het Olympic Park.

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Alberta

Kaart van Alberta

[google-maps width=574 height=400]