Québec

In het oostelijk deel van Canada ligt de grootste provincie, Québec. Zoals de naam al doet vermoeden is de officiële voertaal hier Frans. De grootste steden zijn de gelijknamige hoofdstad en Montréal. De provincie kent een afwisselend landschap met veel natuurpracht en een rijke historie. Voor meer informatie over een bezoek aan deze streek kunt u terecht bij het verkeersbureau van Québec. Blijf op de hoogte van Québec.
canada-quebec-landschap

Hoofdstad: Québec


Québec-stad vormt het hart van Frans Canada en voelt Europees aan. Het oude centrum van de stad is ommuurd en deze muren vormen tegenwoordig een populaire attractie. Over een lengte van maar liefst 4 kilometer kunt u namelijk over deze muren lopen. De prachtige gebouwen en diverse musea liggen bijna allemaal op loopafstand. Bij het toeristenbureau in Québec kunt u terecht voor meer informatie.

Reizen naar Québec

 

 

Nationale Parken


Québec kent vier Nationale Parken, te weten Forillon National Park, La Mauricie National Park, Mingan Archipelago National Park Reserve en Saguenay – St. Lawrence Marine Park (National Marine Conservation Area). Elk van deze parken heeft een bezoekerscentrum waar u terecht kunt voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

Dit zijn de hotspots van Canada die je niet mag missen

Download nu de toeristische tips over Canada. Alleen vandaag gratis te downloaden.

 

Evenementen


Op de derde plaats van grootste Carnavals ter wereld staat het Wintercarnaval in Québec-stad, dat elk jaar in januari/februari ongeveer een miljoen bezoekers trekt en maar liefst 17 dagen duurt. Kenmerkend voor het wintercarnaval zijn de optochten, het grote ijspaleis en de levende sneeuwpop ‘mascotte’ Bonhomme. In mei vindt in Gatineau het Canadian Tulip Festival plaats en in juli kun je in Montréal swingen tijdens het vermaarde Internationale Jazz Festival en lachen tijdens het Just For Laughs internationale comedy festival. Bij de regionale VVV’s kun je terecht voor gedetailleerde informatie over deze en nog vele andere evenementen.

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Québec