Golfen in Thailand tijdens Centara World Masters Golf Championship 2016

Van 12 tot 18 juni vindt het jaarlijkse golftoernooi Centara World Masters Golf Championship weer plaats. Dit is de grootste golfweek voor amateurs van Azië dat wordt gehouden op een van de meest geliefde golfbestemmingen ter wereld: Hua Hin in Thailand. Golfers van over de hele wereld reizen naar dit golfersparadijs af om op drie geliefde golfbanen te strijden voor verschillende prijzen.
golfen-thailand-2016

Naast alle golfwedstrijden vinden er ook tal van sociale evenementen plaats zoals een openingsfeest, luxe diners met live muziek en een afscheidsgala.

Enorm golftoernooi

Dit toernooi wordt gezien als de beste golfweek van heel Azië en er worden golfers uit 23 landen van over de hele wereld verwacht. Alle golfers vanaf 35 jaar en met een officiële handicap zijn welkom. De spelers worden op basis van leeftijd en handicap onderverdeeld in verschillende groepen. Het toernooi begint op zondag 12 juni met de registratie, gevolgd door een welkomstdiner. Van maandag tot en met vrijdag worden de wedstrijden gespeeld op drie beroemde golfbanen in de paradijselijke badplaats Hua Hin: de Banyan Golf Club, de Black Mountain Golf Club en de Sea Pines Golf Course. Tijdens het eindgala op vrijdag wordt ruim $30.000,- aan prijzen en lucky draws uitgedeeld.

 

 

Hua Hin: een mekka voor golfers

Thailand werd al eerder uitgeroepen tot beste internationale golfbestemming ter wereld en Hua Hin staat bekend als de beste golfbestemming van heel Azië. Niet voor niks dus dat dit enorme toernooi hier plaatsvindt. De badplaats in rijkelijk bedeeld met ‘first class’ golfbanen die bekend staan vanwege de perfecte, tropische greens en fairways. De Black Mountain Golf Club staat vanwege de prachtige groene omgeving bekend als de mooiste baan van heel Thailand en de Banyan Golf Club is een van de populairste golfbanen van het land vanwege al het groen en de vele faciliteiten. Naast de geweldige golfbanen is Hua Hin een paradijs op zich, met een kilometerslang tropisch strand, een levendige vissershaven met tal van culinaire visrestaurants en een prachtig nabijgelegen nationaal park.

 

 

Sociaal evenement

Naast alle golfwedstrijden draait dit enorme toernooi vooral ook om sociale evenementen en het smeden van vriendschappen. Het Centara Grand Beach Resort is het hoofdkwartier van het toernooi en hier worden iedere avond diners en evenementen georganiseerd met live muziek en internationale artiesten. Daarbij wordt elke avond de zogeheten 19e hole “gespeeld” op het prachtige dakterras van het resort, rondom het zwembad en op het strand. Het hoogtepunt van de week is het afscheidsgala op de laatste dag met een presentatie, hapjes en drankjes en een live band.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.