Dit zijn de 23 hotels in Nederland die bekroond zijn met een Gold-award

We weten allemaal dat een positieve, negatieve of vernietigende beoordeling bepalend kan zijn voor je hotelkeuze. Na het analyseren van 20 miljoen geverifieerde beoordelingen van hotelgasten die overal ter wereld hebben ingecheckt, is het tijd om de allerbeste accommodaties in het zonnetje te zetten. Hotels.com™ onthult de winnaars van haar Populariteitsprijzen 2016, met 23 winnaars in Nederland.

Hotel The Toren in Amsterdam

Hotel The Toren in Amsterdam

Ruim 2.700 hotels verspreid over 94 landen zijn als ‘uitstekend’ aangeduid en bekroond met de vooraanstaande Gold-award als onderdeel van de Populariteitsprijzen van Hotels.com. Zij behaalden een gastenscore van 4,7 of hoger* (van maximaal 5). De Populariteitsprijzen van Hotels.com zijn gebaseerd op authentieke, betrouwbare beoordelingen van gasten die daadwerkelijk in de accommodaties hebben verbleven. Zo vormen de hotelgasten de jury.

 

ZIE OOK: Grand re-opening the College Hotel Amsterdam

 

Nederlandse Gold-award winnaars

Voornamelijk Amsterdamse hotels zijn dit jaar in de prijzen gevallen. Maar liefst 15 van de 23 winnaars zijn gevestigd in onze hoofdstad. Ook de steden Rotterdam (2), Utrecht (2), Dordrecht (1), Haarlem (1), Heerlen (1) en Roermond (1) zijn vertegenwoordigd. De volgende 23 Nederlandse hotels hebben een Gold-award gewonnen door een gemiddelde gastenscore van 4,7 of hoger te behalen.

 

 

The Toren, Amsterdam 4,9
Mary K Hotel, Utrecht 4,9
The Dylan, Amsterdam 4,8
Conservatorium Hotel, Amsterdam 4,8
Andaz, Amsterdam 4,8
Waldorf Astoria, Amsterdam 4,8
Luxury Suites, Amsterdam 4,8
The Hoxton, Amsterdam 4,8
Banks Mansion, Amsterdam 4,8
Canal House, Amsterdam 4,8
Hotel Dux, Roermond 4,8
Sofitel Legend The Grand, Amsterdam 4,7
Hotel Estheréa, Amsterdam 4,7
Ambassade Hotel, Amsterdam 4,7
Crowne Plaza, Amsterdam 4,7
Bed & Breakfast Barangay, Amsterdam 4,7
Hotel Sebastian’s, Amsterdam 4,7
Van Der Valk Hotel, Dordrecht 4,7
Hotel Malts, Haarlem 4,7
Kasteel Terworm, Heerlen 4,7
Mainport, Rotterdam 4,7
Worldhotel Wings, Rotterdam 4,7
Rosendael, Utrecht 4,7

Internationale winnaars

Voor de tweede keer op een rij waren hotels in Amerika de grootste winnaars van de Gold-awards, met maar liefst 1.087 erkende accommodaties. Andere topbestemmingen waren het Verenigd Koninkrijk (220), Italië (187) en Canada (86).

Bekroonde stedelijke accommodaties
Wat betreft de steden spande Italië de kroon, met maar liefst drie steden in de wereldwijde top 5 van Gold-award bekroonde hotels. Rome stond boven aan de lijst met 38 winnaars, Florence veroverde de derde plek met 28 en Venetië werd vierde met 27 winnaars. Londen had 30 Gold-winnaars en stond daarmee op de tweede plek in de stedenranglijst, waarbij Praag en Parijs de top 5 afsloten met 23 winnaars.

 

 

Wereldwijde top 5 steden bekroond met een Gold-award

Rome: 38 hotels
Londen: 30 hotels
Florence: 28 hotels
Venetië: 27 hotels
Praag en Parijs: 23 hotels

Beste per categorie

Hiernaast zijn er 500 hotels als winnaar bekroond met een Populariteitsprijs van Hotels.com binnen de ‘Beste’-categorieën. Deze prijzen vieren de allerbeste hotels over de hele wereld en zijn tevens uitgereikt op basis van betrouwbare gastenbeoordelingen. Er waren prijzen voor 10 categorieën: luxe, zakelijk, boetiek, LHBT-vriendelijk, strand, wintersport, familie, wellness, nieuw en all-inclusive. Voor elk van deze categorieën is er een top 50 van hotels samengesteld die hiervoor een prijs en certificaat ontvangen. In de categorie business zijn twee Nederlandse winnaars terug te vinden; het Grand Hotel Karel V in Utrecht en het Van Der Valk Hotel in Almere. In de categorie familie is het Hyatt Place Amsterdam Airport in Hoofddorp het enige Nederlandse hotel dat in de prijzen is gevallen.

Wat onze Populariteitsprijzen zo speciaal maken is dat, zoals de nieuwe naam al suggereert, deze hotels zeer geliefd zijn onder gasten. Het zijn prijzen die zijn gekozen door gasten, voor gasten. Toen we het programma vorig jaar begonnen, wilden we niet alleen onze best presterende hotelpartners in het zonnetje zetten, maar ook klanten helpen om geïnformeerd te boeken dankzij geverifieerde, betrouwbare beoordelingen”, aldus Elena Novokreshchenova, Director of Global Content voor Hotels.com. “Dit jaar hebben we de Populariteitsprijzen vernieuwd door een Gold-niveau te introduceren. Hiermee worden de uitzonderlijk goede hotels, met een gemiddelde gastenscore van 4.7 of hoger, in het zonnetje gezet. Dankzij de inmiddels 20 miljoen authentieke en geverifieerde beoordelingen op onze site, hebben we 2.700 Gold-winnaars kunnen belonen en de beste hotels gevonden binnen de 10 genoemde categorieën. Omdat de invloed van gastenfeedback steeds belangrijker wordt, kunnen we met trots zeggen dat deze content en gastenfeedback op onze site niet alleen informerend is, maar ook als waardevolle informatiebronnen dienen voor zowel onze klanten als hotelpartners.

Elk verkozen hotel ontvangt een ingelijst certificaat en een raamsticker die ter plaatse en op de hotelsite getoond kunnen worden. Hoteliers kunnen ook hun gastenscore tonen op hun social media en digitale platformen door een speciale widget te downloaden.

Comments are closed.