Grand re-opening the College Hotel Amsterdam

Op Valentijnsdag, zondag 14 februari aanstaande, vindt de feestelijke heropening plaats van The College Hotel in Amsterdam Oud-Zuid. Onder het motto “From The College with love” opent het hotel die dag zijn deuren voor ruim 250 genodigden. Met een gevarieerd culinair en entertainment programma kunnen zij kennismaken met het compleet gerestylde hotel.
the-college-hotel-amsterdam

“De grandeur en elegante sfeer zijn weer helemaal terug in The College Hotel. Dat laten we graag zien tijdens deze exclusieve heropening” — Atilay Uslu

Programma

Na een woord van welkom door Atilay Uslu luidt het Metropole orkest, voor de 17e keer genomineerd voor een Grammy Award, de opening muzikaal in. Daarna vindt een walking dinner plaats. Aansluitend is er in de verschillende ruimtes van het hotel een gevarieerd entertainment programma met onder andere Jan Heemskerk, Jan Dulles (3JS) en Steffen Morrison (TVOH). Jan Heemskerk zal in de suite waar internationaal popidool Beyoncé heeft overnacht, liefdesverhalen voordragen. Jan Dulles en Steffen Morrison zorgen voor de muzikale omlijsting in het hotel en cabaretier Najib Amhali sluit de avond in stijl af met een bijzonder optreden.

 

ZIE OOK: Hotel Estheréa uit Amsterdam in top 10 ‘warmste welkom’ wereldwijd

 

Ook het restaurant concept zal binnenkort een bijzondere metamorfose ondergaan. Met de aanschaf van tien Japanse Wagyu koeien, kunnen gasten binnenkort genieten van het bijzondere en exclusieve Wagyuvlees, geroemd om zijn bijzondere smaak en gezonde eigenschappen. De Wagyu koeien zijn afkomstig van Het Koeienhuis, de grootste volbloed Wagyu-boerderij van Nederland met een kudde van ruim 240 Japanse koeien.

 

 

Restyling

Gunay Uslu is verantwoordelijk voor de herinrichting van het hotel in Amsterdam en heeft persoonlijk de hand gehad in de bijzondere transformatie die het monumentale pand heeft ondergaan. Hierbij zijn zoveel mogelijk historische aspecten in originele staat teruggebracht. Zoals de bakstenen versieringen in de voormalige gymzaal dat nu omgetoverd is tot een van de meest chique Ballrooms van Nederland. De uitdaging bij de restyling was het interieur een verfijnde, eigentijdse uitstraling te geven waarbij de 19de eeuwse neorenaissance stijl intact zou blijven. Met hergebruik van oude elementen, het toepassen van vrolijke en lichte kleuren en weelderige stoffen in de verschillende ruimtes is een ‘cosy’ omgeving ontstaan waar de gasten zich als snel op hun gemak voelen.

 

 

Het hotel beschikt over 40 kamers en suites. Verder zijn er vier unieke salons voor besloten bijeenkomsten, een excellente ballroom, een ruim opgezet zonnig terras en een sfeervolle binnentuin. Voor ontbijt, lunch, high-tea, cocktails en bites is er The College Bar Lounge. Met een open haard en knusse hoekjes de ultieme setting voor een netwerkborrel of gezellig samenzijn met familie en vrienden.

College studenten concept

The College Hotel heeft een uniek studenten concept. Als leerhotel bestaat de helft van het uitvoerend personeel uit studenten van diverse hotelscholen. Zo biedt The College Hotel hen de mogelijkheid om in een deluxe boutique omgeving en onder strikte begeleiding van professionals op operationeel, commercieel en administratief gebied werkervaring op te doen.

Comments are closed.