Ontdek waarom Grieken het meest gastvrij en vriendelijk zijn

Uit het Zoover gastvrijheidsonderzoek blijkt dat vakantieliefhebbers het meest gastvrij en vriendelijkst worden ontvangen in Griekenland. Het resultaat komt voort uit vakantie-ervaringen van meer dan 300 respondenten. Met 24% van de stemmen behaald Griekenland een eerste plek in de top 10. De Grieken zijn openhartig en staan klaar voor een ieder die bij hen aanklopt. Een bekende of een vreemde, dat maakt niets uit.
tabel-uitslag-gastvrij

Blij met onszelf?

Over de tweede plek in de top 10 zijn de meningen erg verdeeld. Thailand, Bali en Japan wordt vaak genoemd als het om gastvrijheid en vriendelijkheid gaat. Nederlandse toeristen voelen zich door de Aziatische bevolking erg welkom. Vakanties naar Aziatische bestemmingen nemen dan ook in populariteit toe. De derde plek, met 14% van de stemmen, is voor Turkije. De Turken worden gezien als hele vriendelijke mensen waar je snel aan gehecht bent, aldus een respondent. De Nederlander geeft -naast Oostenrijk en Italië– zijn eigen bevolking een gedeelde vierde plek in de lijst, met 7%. Dit kan te maken hebben dat op vakantie gaan in Nederland heel ‘eigen’ is en men krijgt wat er verwacht wordt.

 

ZIE OOK: Meer toeristen naar Griekenland

 

Doe (eens) vriendelijk(dag)

Voor bovengenoemde landen is de internationale doe vriendelijk dag dus niet echt nodig. Deze dag is in het leven geroepen om eens extra vriendelijk te doen tegen de medemens. De Engelsen, Zwitsers, Fransen en Belgen kunnen deze dag zeker wél ter harte nemen. Deze bevolking wordt als minst gastvrij en vriendelijk beschouwd door de Nederlandse vakantieganger. Zij behalen gezamenlijk slechts 4% van de stemmen.

 

 

Comments are closed.