Meer toeristen naar Griekenland

Het toerisme naar de Egeïsche eilanden neemt toe, wat erop duidt dat de situatie met de vluchtelingen geen gevolgen heeft voor of invloed op toeristen naar Griekenland.
griekenland-happening-now-zonsondergang

Helpende hand op Kos

In het licht van de recente ontwikkelingen op het eiland van Kos, is het gelukt de afgelopen maanden, de helpende hand de vluchtelingen te bieden dankzij de gecoördineerde inspanningen van de autoriteiten, burgers en plaatselijke ondernemers. De plaatselijke autoriteiten hebben volledig geoutilleerde registratiekantoren opgezet om het identificatieproces van de vluchtelingen te faciliteren.

 

ZIE OOK: Happening Now: #GreekSummer

 

De Griekse overheid handelt dagelijks meer dan 1.000 aanvragen van de vluchtelingen af voor hun registratieproces en hun verplaatsing naar het vasteland, zodat zij verder mogen afreizen. Tevens, het schip ‘Eleftherios Venizelos’ van rederij ‘Anek Lines’ heeft afgelopen vrijdag, de haven van Kos aangedaan, waar momenteel 2.500 migranten bivakkeren. Zo kan de Griekse overheid blijven voldoen aan voorwaarden voor een veilig verblijf en voorziet zij allen van eten en drinken.

 

 

Verschillende Griekse ministeries hebben de handen ineen geslagen, om de grote migrantenstroom het hoofd te bieden. De bewaking van de mensenrechten alsmede de zorg voor elk individu, hebben daarbij de allerhoogste prioriteit.

Griekenland bij vele toeristen de voorkeur geniet als vakantieland. Zij laten hun keuze voor Griekenland in het geheel niet beïnvloeden door de huidige omstandigheden en genieten van hun vakantie, zonder enige vorm van belemmering dan ook.

Comments are closed.