Bekijk de mooiste vuurwerkshows ter wereld

Je bent de oliebollen en appelflappen zat, de bordspellen met je familie wil je liever een keer overslaan, vuurwerk afsteken met je buren geloof je ook wel en de kerstboomverbranding kan wachten. Doorbreek de traditionele oudejaarsavondviering in eigen land met een stedentrip naar een bestemming die bekend staat om spectaculaire vuurwerkshows die de vuurpijltjes en rotjes in jouw woonstraat ernstig doen verbleken. Online verhuurder HomeAway maakt een selectie van ideaal gelegen huizen en appartementen om de mooiste vuurwerkshows ter wereld te bekijken.

De vuurwerkshow in Sydney

De vuurwerkshow in Sydney

Hongkong: meester van het vuurwerk

De bakermat van vuurwerk is natuurlijk China waar men al lang voor de uitvinding van buskruit gebruik maakte van luide knallen om boze geesten te verjagen. Vandaag de dag komt 90% van al het vuurwerk uit dit land en daarom zijn Chinese steden als Peking en Hongkong gewilde bestemmingen om Oud en Nieuw te vieren. In Hongkong is Victoria Harbour de locatie waar ieder jaar een fraai staaltje pyrotechniek tentoongespreid wordt. In de wijk Central op Hong Kong Island kun je een appartement huren voor 10 personen op loopafstand van de waterfront van Victoria Harbour, of je pakt een bootje naar de overkant van de haven om je te verzwelgen in een van de mooiste vuurwerkshows ter wereld.

 

ZIE OOK: Een klein stukje authentiek Italië midden in New York City

 

De selfie van het jaar in New York

Het maakt niet uit welke maand je gaat, New York is een overweldigende stedentripbestemming, maar oudejaarsdag met duizenden New Yorkers op Times Square vieren is wel even een kers op je stedentripbucketlist. Iedereen verzamelt zich daar voor de traditionele ‘ball drop’ ceremonie – een gigantische bal die vanaf een kantoorgebouw net voor middernacht naar beneden wordt gelaten. Uiteraard zijn ook Central Park en een boottocht over de Hudson prima locaties om het spectaculaire vuurwerk boven Manhattan te bekijken. Je kunt ook gewoon met zes vrienden in je super-deluxe design appartement aan de Upper East Side met uitzicht op Central Park eerste rang het vuurwerk aanschouwen. Dat zal jouw selfie van het jaar worden.

 

 

Oogverblindend mooie vuurwerkshow Sydney

Op ruim 16.000 km van New York ligt een stad die in de top-tien-van-mooiste-vuurwerksteden ook zeer hoog scoort: Sydney. Ieder jaar zien we de beelden op het Journaal voorbijkomen van de indrukwekkende lichtshow vanaf de Harbour Bridge en het Opera House. Via HomeAway kun je op een ultieme locatie een appartement huren met een million-dollar-view op de brug en het Opera House. Een riant en modern appartement met één slaapkamer hoewel het risico bestaat dat je die oudejaarsnacht maar kort ziet.

Lichtshow op het strand in Rio de Janeiro

Oud en Nieuw vieren in Rio is natuurlijk een ongekende belevenis en ook qua klimaat heel wat aangenamer dan Nederland. De gemiddelde temperatuur in december is 25 graden. Dansend het nieuwjaar inluiden tussen tienduizenden cariocas met een caipirinha in je hand op het Copacabanastrand en het jaar kan niet meer stuk. Op 800 meter van het Barra strand ligt een van de superstrakke HomeAway accommodaties. Met vier slaapkamers en twee badkamers kunnen hier in totaal tien gasten verblijven. Met een panorama uitzicht op de Sugar Loaf, het strand van Copacabana en het Christusbeeld, is dit HomeAway penthouse de perfecte uitvalsbasis voor een grootse jaarwisseling. Er zijn drie slaapkamers en twee badkamers.

Comments are closed.