Een klein stukje authentiek Italië midden in New York City

NYC & Company, het officiële marketing en toerisme bureau van New York City zet deze maand het echte ‘Little Italy’ van New York in de spotlights: Belmont en Arthur’s Avenue in The Bronx. Warme Italiaanse panini’s, authentieke spaghetti bolognese, de lekkerste pizza’s en de allerbeste koffie van de stad: in deze buurt waan je je in het echte Italië. Struin langs knusse, Italiaanse winkeltjes, ga een hapje eten bij een van de vele toprestaurants of breng een bezoekje aan de nabijgelegen wereldberoemde Bronx Zoo. Dit verborgen pareltje van New York is een echte must-visit!

De dierentuin in the Bronx

De dierentuin in the Bronx

Het staat bekend als het échte Little Italy van New York en bezoekers zullen hier het gevoel krijgen dat ze rondlopen in Italië met Italiaanse winkeltjes en restaurants. We moedigen bezoekers aan om een bezoekje te brengen aan de culturele en culinaire wijk The Bronx met wereldberoemde topattracties zoals Bronx Zoo en New York Botanical Gardens om de hoek.

aldus Marty Markowitz van NYC & Company.

 

ZIE OOK: Vier Spooky halloween in New York City

 

La Dolce Vita in NYC

“Alle New Yorkers weten dat het échte Little Italy verstopt zit in The Bronx. We hebben hier de beste cannoli, pizza’s van wereldklasse en het meest authentieke Italiaanse eten”, aldus Bronx Borough President Ruben Diaz Jr. Voor huisgemaakte Italiaanse toetjes en gebakjes ben je bij DeLillo Cafe & Pastry Shop aan het juiste adres en voor typisch Siciliaanse desserts en broden ga je naar Madonia Brothers Bakery. Bij de enorme markt Arthur Avenue Retail Market kijk je je ogen uit. Je vindt hier typisch Italiaanse vleeswaren, de beste kazen en vers groente en fruit. Voor de meest verse vis ga je naar Cosenza’s Fish Market. Je eigen verse pasta koop je bij Borgatti’s Ravioli & Egg Noodles en voor de beste mozzarella van de stad ga je naar Casa Della Mozzarella. Een dagje in Italië is natuurlijk niet compleet zonder een uitgebreid Italiaans diner. Het gezellige familierestaurant Roberto’s Restaurant en het rustieke restaurant Zero Otto Nove serveren authentieke, landelijke Italiaanse gerechten. Voor de lekkerste verse pasta’s zoals fettuccine Alfredo of gnocchi Bolognese ga je naar Pasquale’s Rigoletto.

 

 

Wereldberoemde attracties

Behalve genieten van het echte Italië is er nog meer te doen in de buurt van Arthur’s Avenue. Pal naast de gezellige wijk vind je de wereldberoemde Bronx Zoo. De prachtige dierentuin van maar liefst 107 hectare is de grootste stadsdierentuin van de VS met meer dan 6.000 dieren die leven in hun natuurlijke omgeving. In de maand oktober staat de dierentuin in het teken van Halloween met leuke activiteiten en tentoonstellingen. Ten noorden van de Zoo ligt de prachtig aangelegde New York Botanical Garden met meer dan een miljoen verschillende plantensoorten. Het is de favoriete spot van veel New Yorkers en bezoekers van over de hele wereld en vanaf 1 november start er een speciale kunsttentoonstelling van Frida Kahlo.

Overnachten in stijl

Grote kans dat je tijdens je uitstapje naar het gezellige Belmont en Arthur’s Avenue besluit om nog wat langer te genieten van de Italiaanse gezelligheid en lekkernijen. Voor een bijzondere overnachting ga je dan naar het Opera House Hotel in het zuiden van The Bronx. Voorheen was dit het historische Bronx Opera House wat omgebouwd is tot een stijlvol boetiek hotel met ruime kamers.

Comments are closed.