World Golf Cup 2015 in Amsterdam

De laatste fase van de Turkish Airlines World Cup Golf 2015, één van de grootste en meest opwindende amateurtoernooien ter wereld, vond op woensdag 14 oktober plaats op de baan van The International in Amsterdam.

Deelnemers van de World Golf Cup Amsterdam

Deelnemers van de World Golf Cup Amsterdam

Het toernooi in Amsterdam maakt deel uit van de 70 kwalificatietoernooien voor de wereldwijde serie die sinds 2013 plaatsvindt. De 75 spelers waren allen aanwezig op persoonlijke uitnodiging van Turkish Airlines.

Niels Vlietman en Wilco Sweijen eindigden als eerste in hun respectievelijke categorieën met een score van 39 en 36 Stableford punten. Zij kwalificeerden zich hiermee voor de Grote Finale eind oktober in Antalya, Turkije. Kim Panday won de prijs voor Nearest the Pin, samen met Jean-Paul Speelman.

 

ZIE OOK: Ontdek wereldklasse golf in Zweden; tee-time eind mei

 

De heer Ahmet Sahin, General Manager van Turkish Airlines Amsterdam kon terugkijken op een geweldig toernooi. “Graag bedank ik iedereen die heeft deelgenomen aan de Turkish Airlines World Golf Cup kwalificatie in Amsterdam. We feliciteren onze winnaars Niels en Wilco en wensen hen veel succes in Antalya.”

Het eerste kwalificatietoernooi vond afgelopen maart plaats in Zuid-Afrika waarna toernooien over de hele wereld volgden, waaronder Qatar, India, Koeweit, Pakistan, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, China, Hong Kong en Duitsland.

 

 

De overall winnaars van de Grand Final bemachtigen een startbewijs voor de 2015 Turkish Airlines pro-am. Daarnaast genieten alle finalisten van een zevendaags verblijf in een all-inclusive hotel.

Turkish Airlines, onlangs voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij van Europa, lanceerde de World Golf Cup in 2013 met 12 kwalificatietoernooien. Winnaar was de Chinees Han Liang. Als prijs mocht hij de baan op met voormalig nummer één van de wereld en 14-voudig kampioen Tiger Woods in de Turkish Airlines pro-am. Na het enorme succes van de eerste editie werd het evenement in 2014 uitgebreid naar 50 toernooien wereldwijd en naar 70 dit jaar.

Comments are closed.