Ontdek wereldklasse golf in Zweden; tee-time eind mei

De mooiste golfresorts en golfbanen vind je in Zuid-Zweden in Skåne. Dit jaar wordt het Nordea Masters golftoernooi gespeeld op PGA Sweden National vlakbij Malmö. Voor veel golfers het summum van golf.

golf-course

PGA National Sweden ligt in het kleine stadje Bara, op zo’n 15 kilometer van Malmö. De baan is ontworpen door Kyle Philips, een van de meest gerenommeerde golfarchitecten. PGA National Sweden ligt in een heuvellandschap maar is wandelend goed te spelen. Het markante Klubbhuset met hotelkamers is een parel, dus waarom niet Nordea Masters golftoernooi combineren met zelf een balletje slaan? Hier tik je de ballen vanaf kort gemaaid gras het oneindige tegemoet.

Malmö

Een weekend golfen in Zuid-Zweden is goed te combineren met een bezoekje aan Malmö. De hoofdstad van Skåne is de ingang van de zuidelijke Zweedse metropool met het imposante gebouw de Turning Torso. De bijna niet te missen ‘Turning Torso’ priemt scherp de lucht in tot bijna 200 meter boven dit nieuwe, aan zee gelegen stadsgezicht van appartementen, kantoorgebouwen, stranden en kustlijn. Langs de kust vind je hier talloze restaurants, bars, cafés en nachtclubs, waardoor het er vooral in de zomermaanden zeer levendig is. De Turning Torso, die in 2005 werd voltooid en ontworpen door de Spaanse meester architect Santiago Calatrava , is het boegbeeld van de ontwikkeling van het westelijk havengebied (Västra Hamnen) in Malmö. Laat je verleiden door natuur en cultuur en geniet van een kopje koffie op het grote terras bij Espresso House, de ontmoetingsplek in het westelijk havengebied. De dag sluit je vervolgens af met een duik van de steiger aan het strand van Ribersborg.

Comments are closed.