Reizigers kiezen steeds meer voor beleving tijdens stedentrip

Er is een sterk toenemende vraag naar “ervarings”-reizen in plaats van reizen die primair gericht zijn op de accommodatie. Reizigers willen tegenwoordig allereerst een onvergetelijke en inspirerende persoonlijke ervaring meemaken. TravelBird introduceert daarom vandaag officieel de categorie ‘stedentrips’ op haar Nederlandse website. Dit is een vernieuwende aanvulling op de huidige succesvolle “6 beste dagaanbiedingen”. Reizigers uit de 17 landen waarbinnen TravelBird actief is, kiezen binnenkort in verschillende steden wereldwijd hun reis op basis van een ervaring. Je eigen voorkeur bepaalt dus de beleving en invulling van de reis. Dat kan op basis van centrale thema’s zoals gastronomie, cultuur, romantiek, familie of ontdekking.

Stedentrip Barcelona

Stedentrip Barcelona

De ene stedentrip is de andere niet

We zien dat onze reizigers steeds vaker een indrukwekkende stad willen bezoeken. Naast onze 6 dagaanbiedingen willen we hen hiervoor graag een passend aanbod bieden. Wij hebben daarbij heel bewust gekeken naar verschillende ervaringen binnen steden, waarbij de accommodatie een belangrijk onderdeel is, maar niet zozeer de beslissende factor. Je ziet dat bedrijven als Booking en Expedia daar sterk in zijn. Onze kracht ligt bij de unieke ervaringen die mensen binnen een stad aan gaan,” zegt Symen Jansma, CEO TravelBird. ”Onze reizigers gaan steeds meer op zoek naar beleving en inspiratie. Daarom bieden we ’stedentrips’ nu niet alleen op stad, maar ook op basis van eigen voorkeur en ervaringen aan! Ons aanbod richt zich op verschillende doelgroepen. Zo wil een gezin met kinderen heel andere aspecten van New York of Rome zien dan een jong stel zonder kinderen. En wil de één heerlijk dineren en de ander vooral ontdekken. Aan die totaal verschillende individuele voorkeuren kunnen we nu heel goed voldoen.

 

ZIE OOK: 5x eten tussen de locals in Barcelona

 

Van Amsterdam tot Azië

Specifieke ervaringsreizen aanbieden kost veel precieze en zorgvuldige voorbereiding. De afgelopen maanden werkte een gespecialiseerd team aan dit nieuwe concept waarbij de verschillende gewenste ervaringen – in diverse steden wereldwijd – heel concreet werden uitgewerkt. Het totale aanbod bestaat o.a. uit populaire steden zoals New York, Londen, Barcelona, Parijs en Rome, een aanbod “binnenland” en specials als Tokyo, Hong Kong en Toronto. Dit zal zich blijven uitbreiden met nieuwe steden, zowel binnen als buiten Europa. De ‘stedentrips’ zijn te vinden op de website van TravelBird onder de 6 dagaanbiedingen.

 

 

Door een heel specifieke ervaring aan te bieden, bijvoorbeeld gericht op de ultieme kerstbeleving in Londen, yoga in Central Park of dineren bij een chefkok in Barcelona, nemen we veel reisstress en eindeloos georganiseer uit handen. Zo ontdekken reizigers op een makkelijke en ontspannen manier de veelzijdige gezichten van “hun” stad. En het leukste; je brengt mensen hierdoor echt op heel nieuwe ideeën! Zo is een go-cart bijvoorbeeld de perfecte manier om het heuvelachtige Lissabon te verkennen, aldus Jansma.

Comments are closed.