5x eten tussen de locals in Barcelona

Barcelona barst van de restaurants en adressen om lekker uit eten te gaan weet Contributor Marta. Wel moet je op je hoede zijn om niet bij een extreem toeristisch restaurant te belanden. Met deze 5 adressen ben je verzekerd van een lekkere Spaanse maaltijd tussen de locals!

Tapas La Esquinica

Tapas bij La Esquinica

 

La Esquinica

Ver van het centrum van Barcelona maar wel prima met de metro te bereiken. La Esquinica in buitengewoon beroemd dus er is altijd een lange wachtrij buiten met locals die op hun beurt wachten. Het wachten wordt daarna beloond met heerlijke tapas in grote hoeveelheden, bereid op de traditionele wijze. Het restaurant zelf wordt door mensen uit Aragón gerund, en dat zie je terug onder andere aan de decoratie en de vlaggen.

Adres: Passeig de Fabra i Puig, 296 | Metro: Virrei Amat (L5)

La Flauta

Centraal gelegen vlakbij de Universiteit van Barcelona vind je La Flauta, een restaurant dat zeer geschikt is om tapas te eten en ieder weekend bomvol zit met locals. Hoewel er hier geen overdreven luxe is, is het eten wel heel erg lekker en betaalbaar. Probeer hier ook een van de ‘flautas’ waar ze de naam van het restaurant van hebben ontleent: dit zijn baguettes ingewreven met tomaat, olijfolie en zout en gevuld met vleeswaren, zoals jamón serrano. Heerlijk!

Adres: Carrer Aribau, 23 | Metro: Universitat (L1 en L2)

 

El Velódromo

Terug van weggeweest is de beeldschone bar El Velódromo, dat de hele dag open is om hun klanten zowel ontbijt, lunch en dinner aan te bieden. Vooral de tapas zijn zeer aan te raden. Het decor uit de jaren ’30 maakt dit ook een prachtige plek om te gaan zitten. Bestel een Moritz bier en geniet van de lekkere tapas tussen de locals!

Adres: Carrer Muntaner, 213 | Metro: Hospital Clínic (L5)

El Velódromo

De beeldschone bar El Velódromo

Bar Tomás

Een klassieker die vele Barcelonezen kennen is de Bar Tomás, dat zoals men beweert, de lekkerste patatas bravas (pikante aardappelen) van Barcelona serveert. Kom hier in het weekend ‘s middags om de Bar Tomás in volle gang te zien: locals komen hier een vermut doen en zitten op het terras van de beroemde patatas bravas van Tomás te genieten. Ook zeer bijzonder om te zien is hoe de patatas voorbereid worden achter de toonbank.

Adres: Carrer Major de Sarrià, 49 | Metro: Sarrià (L6)

 

 

ZIE OOK: De 8 beste tapasbars in Barcelona

 

Masia Can Sardá

In de weekenden en vooral bij mooi weer trekken Barcelonezen naar buiten. Een zondagse familielunch is hier aan de orde van de dag, en dat doe je het beste bij een masia-restaurant. Dit zijn oude boerderijen (vaak in de natuur) die omgetoverd zijn tot restaurants waar je van heerlijke Catalaanse gerechten kunt genieten. Zo is het geval van Masia Can Sardá dat in de bergen van Collserola aan de rand van de stad zich schuilt. Met een grote buiten barbecue, kun je bij deze masia maximaal genieten van een lekker stuk vlees en nog vele andere traditionele gerechten, zoals bijvoorbeeld de calçots!

Adres: Carretera de Horta BV-1415 KM 4, 08290 (Cerdanyola del Vallès)

Calçots Masia Can Sardá

Calçots eten bij Masia Can Sardá

 

Tips om tussen de locals te eten

  • Eten doet men in Barcelona tussen 13:00 en 16:00 en ‘s avonds vanaf 21:00 uur.
  • Warm en uitgebreid lunchen is in Spanje heel normaal; dat is voor Spanjaarden de belangrijkste maaltijd van de dag.
  • Wil je tussen de locals eten, dan vermijd je de restaurants bij toeristische punten zoals de Ramblas en de Sagrada Família en ga je juist buiten het centrum eten.
  • Profiteer van de voordelige lunch menus doordeweeks om van een volledige 3-gangen menu te genieten voor maar €10 of €15 p.p.!
  • Aan het einde van je maaltijd wordt er vaak een likeurtje van het huis gratis aangeboden. Een leuke afsluiter!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *