Succesvol bloggersevent op Vakantiebeurs 2015

Afgelopen woensdag 14 januari, organiseerde de Vakantiebeurs o.a. in samenwerking met Verkeersbureaus.info een evenement waarbij ‘de blogger van nu’ centraal stond. Dagvoorzitter Martin van Kranenborg opende het bloggersevent en daarna was het aan diverse sprekers en de bloggers om hun inzichten en meningen over het bloggen te delen. Met een enorme opkomst, interessante discussies en een geslaagd netwerkmoment mag Verkeersbureaus.info spreken van een succesvol evenement.

Een grote opkomst tijdens het Bloggersevent op de Vakantiebeurs 2015

Een grote opkomst

Zowel onder bloggers, internet marketeers als directeuren heerst er nog veel te vaak onzekerheid over de exacte waarde van het bloggen. Is bloggen een cruciaal onderdeel in een marketing campagne of juist niet? Wat is de exacte waarde van een blog en hoe bepaal je deze waarde? Dit zijn een aantal vragen die nog altijd bij veel marketeers onbeantwoord blijven. Tijdens het succesvolle bloggersevent van afgelopen woensdag zijn deze vragen besproken, beantwoord, maar duidelijk is dat er nog steeds veel behoefte is om erover te discussiëren.

Travelbloggers voegen lange termijn waarde toe

Travelbloggers voegen lange termijn waarde toe

Inspirerende presentaties

Met sprekers als Melvin Boecher (@traveldudes), Lenneke Loman (DFDS Seaways) en Edward Suares (Curaçao Tourist Board) was het een inspirerende ochtend waar veel insights, cijfers en aanknooppunten over het bloggen besproken werden. Na de presentaties was het tijd voor de parallel sessies waarbij bloggers de kans kregen om over verschillende stellingen te discussiëren. Deze stellingen waren op voorhand door organisatoren Travel Writers Manifest, Travelbloggers.nl, Verkeersbureaus.info en de Vakantiebeurs bepaald.

Verschil in kennisniveau

Een van de meest opvallende punten die naar voren kwam tijdens de sessies is het verschil in kennisniveau bij organisaties en bestemmingen. Dit zorgt vaak voor verschillende verwachtingen. Een ander punt waar bezoekers van het evenement het met elkaar eens waren is dat niche bloggers de toekomst hebben bij samenwerkingen met organisaties. Zij bereiken namelijk een doelgroep die interessant is voor marketeers. Opvallend is dat KPI’s (Key Performance Indicators) niet altijd meetbaar zijn omdat het effect van een blogpost of een social media update heel lang nawerkt. Terwijl rapportages vaak na 2 maanden plaatvinden. Hierdoor is de ROI (Return On Investment) van een blogger feitelijk veel hoger dan wordt aangenomen.

 

 

Vervolg

Gezien de succesvolle opkomst van afgelopen woensdag en de grote vraag vanuit de zaal zal het bloggers evenement hoogstwaarschijnlijk herhaald worden.


 
ZIE OOK: Curaçao is gastland van de Vakantiebeurs 2015
 

De presentaties en fotomateriaal

De presentaties van de sprekers op het Bloggersevent kunnen hier worden gedownload. Door de aanwezigen zijn vele foto’s gemaakt. Deze kunnen worden bekeken met de hashtag #vb15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *