Cultuurweekend, 4 dagen feest rondom Prinsjesdag en Vredesweekend

Het balboekje van Den Haag in september zit vol. Het eerste weekend staat gereseveerd voor de 48 uur van Den Haag en ieder uur van deze twee etmalen is er iets te doen in de stad. Van Haagse Grachtenpracht tot VISSCH en de Museumnacht.

Een week later bestaat Prinsjesdag 200 jaar en in de dagen daaraan voorafgaand kan de Ridderzaal, of een kroon geknutseld worden, is er een hoedjesparade maar ook een Prinsjesmarkt of pop-up museum. Vervolgens staat Just Peace op de agenda: werken aan vrede krijgt in het weekend van 19 t/m 21 september een gezicht met onder meer een Vredesloop, film in de tuin van het Vredespaleis, Peace in the Park en meer. Waar begint het culturele seizoen? Juist: in Den Haag.

De vredesloop in Den Haag

De vredesloop in Den Haag

48 uur

Het nieuwe culturele seizoen opent met de 48 uur van Den Haag. Op 5, 6 en 7 september staan onder andere de Museumnacht, ‘t Haags UIT Festival en het nieuwe evenement VISSCH op het programma. Musea blijven tot diep in de nacht open, theaters zijn gratis te bezoeken, winkelstraten worden omgetoverd tot catwalks, de grachten zijn toneel voor dans en gekke optredens en de haven is een culinair walhalla.
denhaag-museumnacht
 
ZIE OOK: Culturele tips voor een heerlijk weekendje Den Haag
 

200 jaar Prinsjesdag

Prinsjesdag is misschien wel één van de mooiste en meest traditionele uitingen van onze monarchie. Dit jaar is de 200ste editie en dat is reden om groots uit te pakken en dit te vieren, en dat vier dagen lang. De activiteiten zijn legio: een toneelstuk in de Tweede Kamer, een PrinsjesHatwalk, een koninklijke shopping tour, een Prinsjescabaret, of lees je eigen troonrede voor. Liever traditioneel? Bekijk de oefening van de Cavalerie Ere-Escorte op het strand of vergaap je aan het ceremonieel op de tribune van het Lange Voorhout, waar de Gouden Koets lansgkomt.

Just Peace

Tijdens het nieuwe, jaarlijkse Just Peace weekend van 19 tot 21 september viert Den Haag de wereldwijde VN Dag van de Vrede. Tijdens Just Peace kun je op veel plekken komen die gewoonlijk gesloten zijn voor publiek. Bezoek bijvoorbeeld ’s avonds het uitgelichte Vredespaleis. Of neem een kijkje achter de deuren van internationale organisaties zoals het Internationaal Strafhof, Eurojust en het Joegoslavië Tribunaal. Of bekijk de echte Nobelprijs van de Vrede bij de OPCW.
 

 
Den Haag is in september stad van de maand bij de NS: dit betekent veel voordeel bij leuke activiteiten. Een extra reden om naar Den Haag af te reizen: http://spoordeelwinkel.nl/campagnes/stad-van-de-maand.

Den Haag

Sommige plekken sluit je voor altijd in je hart. Den Haag is er zo een: het beste van twee werelden. Stad van vrede en recht. Van stad en strand. Van nieuwe stijlen en oude meesters. Van winkels en paleizen. Van exotische keuken en Hollandse vishaven. Van internationale rechtspraak en wijsheid van de straat. Van Hagenaars en Hagenezen.

Comments are closed.