Sport & Vrije tijd in Den Haag

sport-icoon-verkeersbureaus Den Haag is met 11 kilometer kust perfect voor alle strand- en zeesporten. Met Scheveningen als surfmekka van Nederland en The Hague Beach Stadium kan elke sportieveling aan de bak. Het hoogtepunt van de zomer 2014 was het WK Hockey. Naast sportactiviteiten aan de kust biedt Den Haag nog tal van andere unieke sportuitjes. Van snowboarden bij De Uithof tot een bezoek aan ADO Den Haag, in dé sportstad aan zee kan het allemaal.

The Hague Beach Stadium

Topsport op de mooist denkbare locatie van Nederland! The Hague Beach Stadium is het grootste stadion voor outdoor beachsport van Nederland. Iedere zomer staat het Beach Stadium op het strand van Scheveningen. In het stadion, dat gratis toegankelijk is voor het publiek, vinden gedurende de zomermaanden verschillende topsportevenementen plaats op het gebied van strandsporten. Denk hierbij aan het NK Beach Volleybal of het NK Beach Tennis. Het absolute hoogtepunt van de zomer 2014 was het WK Hockey in Den Haag.

Lekker actief bij The Hague Beach Stadium

Lekker actief bij The Hague Beach Stadium

Fietsen

Nederland staat bekend als fietsland en ook in Den Haag zijn bijzondere fietsroutes uitgestippeld. Via routeplanners en de Fietskaart van Den Haag kun je zelf je route samenstellen en op ontdekkingstocht gaan. Of beleef Den Haag op de fiets onder leiding van een gids. Zo kom je langs de mooiste (on)bekende plekjes van Den Haag, fiets je door de duinen, langs de zee en de haven en ontdek je de verborgen steegjes van Scheveningen dorp.

 

 

Naar het strand

Het strand van Scheveningen trekt. Want wat is er fijner dan genieten van het strand in je vrije tijd? Maak lange strandwandelingen of een fietstocht door de aangrenzende duinen. Het strand leent zich daarbij uitstekend voor verschillende strandsporten, van vliegeren en bungeejumpen tot surfen. Maar lekker zonnen op een strandstoel in een van de vele strandtenten of een zandkasteel bouwen kan natuurlijk ook gewoon.

stran-vliegeren-den-haag

Vliegeren op het strand

Beach Resort Kijkduin is in veel opzichten kleinschaliger dan Scheveningen, maar daarom zeker niet minder leuk. Het Deltaplein telt een grote diversiteit aan winkels en restaurants en de terrassen langs de boulevard bieden uitzicht op de Noordzee. Poffertjes, Italiaans, koffie met appeltaart, Mexicaans of gewoon Hollands? Alles is hier mogelijk. Even de rust opzoeken? De duinen bevinden zich op enkele minuten loopafstand. Klim omhoog naar het Hemels Gewelf. Dit landschapskunstwerk van James Turrell is bedoeld als plek om vanaf een duintop naar de hemel te kijken.

 

Dit zijn de hotspots van Den Haag

Ontvang nu handige tips over Polen. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

Strandpaviljoens

De Strandweg in Scheveningen telt ontzettend veel leuke strandpaviljoens waar je heerlijk kunt loungen, eten, drinken en ‘s avonds ook vaak een dansje kunt wagen. Informele en ontspannen is de Carlton Beachclub. Een ‘buiten’gewone locatie, met een uitgestrekt terras en ‘s avonds heerlijke barbecues. Strandclub Doen! is een van de allermooiste strandtenten van Scheveningen! Als je hier zit heb je bijna het gevoel in Saint Tropez te vertoeven. De Zanzibar Club is jong, fris, verrassend en gedurfd. Strandclub WIJ is in de afgelopen jaren bestempeld als ´de beste spot van Scheveningen’ en ‘de beste strandclub van Nederland’.