Trouwen in Amerika ongekend populair!

Amerika specialist America Travel Guide heeft de afgelopen jaren een enorme groei geconstateerd in het aantal Nederlanders dat in Amerika trouwt. Dit ondanks het feit dat er nog vaak wordt gedacht dat een huwelijk in bijvoorbeeld Las Vegas niet rechtsgeldig is.

Niets is namelijk minder waar. Trouwen in Amerika is relatief eenvoudig te legaliseren en dit is ook meteen een van de redenen dat steeds meer Nederlanders ervoor kiezen om elkaar het ja-woord in het land van onbegrensde mogelijkheden te geven.

En laten we eerlijk zijn, wie wil er niet trouwen in het spectaculaire Las Vegas, op het strand van Fort Meyers, in swingend Nashville, de gay-friendly staat Massachusetts of de romantische stad San Francisco? America Travel Guide heeft door de jaren heen al heel wat bijzondere huwelijken begeleid en zet de meest populaire Amerikaanse trouwbestemmingen van dit moment op een rij.

Trouwen in Las Vegas

Trouwen in Las Vegas

1. Las Vegas, stad van onbegrensde mogelijkheden

Misschien niet heel verrassend maar Amerika’s populairste trouwbestemming is nog altijd de stad waar alles kan en mag, Las Vegas.

Voor veel Nederlanders is trouwen in de trouwhoofdstad van de wereld nog altijd de ultieme droom. Een huwelijk in Elvis-stijl of in een witte kapel en vervolgens foto’s maken op de bekende Strip, voor velen is dit hoe een trouwdag eruit hoort te zien

aldus Marcus Blok, Managing Director van America Travel Guide. Het echt groots aanpakken? Trouw dan in de Valley of Fire, in de Grand Canyon of in een helikopter.

2. Op blote voeten in Fort Meyers, Florida

Elkaar eeuwige trouw beloven bij zonsondergang met de voeten in het zand; in Fort Meyers, Florida, kan het. Geen wonder dus dat deze populaire trouwspot op nummer twee staat. De badplaats is met name onder stellen die gewoon lekker met z’n tweeën, en zonder al te veel poespas willen trouwen, erg gewild. En geef ze eens ongelijk, want wie wil er nou niet trouwen en romantisch dineren op een wit strand afgezonderd van alle hectiek en verplichtingen? De ultieme manier om het huwelijk te vieren is door het te combineren met een huwelijksreis (cruise) vanuit Miami.

3. Homohuwelijk in Massachusetts

In 2004 heeft Massachusetts het homohuwelijk gelegaliseerd en dit heeft geleid tot een enorme groei in het aantal gay koppels wat elkaar het ja-woord geeft in deze staat. Met name de romantische stad Boston is erg populair. Altijd al willen trouwen in de typische 19e eeuwse New England stijl? Dan is Old Sturbridge Village de perfecte spot. Alden Castle is de place-to-marry voor diegenen die dromen van een groots sprookjeshuwelijk met familie en vrienden. En de huwelijksreis? Die kan direct beginnen, per camper of auto door de beeldschone staten van New England.
 

 

4. San Francisco: Westerse romantiek

De Californische stad San Francisco wordt ook wel het Parijs van het Westen genoemd. De reden? De steile heuvels, de oude kabeltrams, de Golden Gate bridge en de typische huizen geven de stad een Europees sfeertje. Niet heel verwonderlijk dus dat steeds meer Nederlanders ervoor kiezen om hun liefde voor elkaar in deze stad te bezegelen. Trouw in het Golden Gate Park, het romantische stadhuis van San Francisco of in een van de vele chique hotels die de stad telt. Het fijne aan trouwen in San Francisco is dat het tropische Hawaï de ideale honeymoon locatie is en dat je al in de buurt bent.

Trouwen in the Valley of Fire

Trouwen in the Valley of Fire

5. Muzikaal ja-woord

Nashville in Tennessee staat op nummer vijf en is een opkomende trouwbestemming onder Nederlanders. Marcus Blok van America Travel Guide zegt hier het volgende over: “Met name onder muziekliefhebbers is deze stad vanwege de muzikale geschiedenis erg geliefd. De imposante historische plantage huizen en de typische blues of country muziek maken Nashville tot een unieke trouwspot”. Na de huwelijksvoltrekking is het tijd voor de bijbehorende muzikale huwelijksreis langs steden als New Orleans, Memphis en Clarksdale.

America Travel Guide is in 2006 begonnen als Lasvegastravelguide.nl en merkte al snel een enorme interesse voor trouwen in Las Vegas. Gedurende de afgelopen jaren is de specialisatie van trouwen uitgebreid met “renewals”, huwelijksreizen en trouwmogelijkheden door heel Amerika. Daarnaast organiseert America Travel Guide maatreizen door heel Amerika en Canada. Bekijk het aanbod op americatravelguide.nl/trouwen

Comments are closed.