Warm onthaal Thalys-reizigers in Lille

Op station Lille-Europe wachtte reizigers van Thalys 9994 zaterdag 12 april een warm onthaal. CEO Franck Gervais van Thalys International trakteerde hoogst persoonlijk op koffie en croissants. De feestelijke ontvangst werd georganiseerd ter gelegenheid van de ingebruikname van de nieuwe verbinding tussen Amsterdam en Lille. De kleurrijke Franse stad is een nieuwe bestemming van de rode hogesnelheidstrein, die reizigers direct vanuit Nederland kunnen bezoeken. Na een welkomstwoord vertrok de eerste Thalys terug naar Nederland.

zon-thalys

Met ingang van vandaag kunnen reizigers dagelijks ontdekken wat Lille te bieden heeft. Dat begint al onderweg. Aan boord van Thalys zijn diverse lekkernijen uit de regio van Lille verkrijgbaar.De reistijd vanaf Amsterdam naar Lille bedraagt slechts twee uur en veertig minuten.

Verrassing

Via winacties in kranten, op radio en via social media kregen honderd mensen de gelegenheid met de eerste Thalys mee te reizen naar Lille. Mevrouw Voorthuis-Pors uit Rotterdam is een van de gelukkigen: “Voor mij is deze reis extra bijzonder. Ik ben ooit wel eens in Duitsland geweest met een drumband, maar dat was geen vakantie. Buiten dat ene uitstapje ben ik eigenlijk nauwelijks in het buitenland geweest. Eigenlijk niet verder dan Zeeland. Ik verheug mij enorm op deze reis.”

Twee heen- en terugreizen op doordeweekse dagen

Vanaf Amsterdam vertrekt dagelijks om 07.18 uur een Thalys naar Lille. Opstappen in Nederland is ook mogelijk op station Schiphol en Rotterdam. Van maandag tot en met donderdag is er een extra verbinding om 16.18 uur vanuit de hoofdstad. Onderweg naar Lille doet Thalys ook de stations Antwerpen en Brussel aan.

 

 

Dienstregeling Lille – Amsterdam*

Ook vanuit Lille is er volop keus. Op doordeweekse dagen kunnen reizigers kiezen uit twee verbindingen per dag, in het weekend is er een verbinding.

Maandag tot en met vrijdag: 11.59 uur en 21.06 uur vanaf Lille Europe
Zaterdag: 10.06 uur
Zondag: 21.06 uur
* Via station Brussel, Antwerpen, Rotterdam en Schiphol

Prijzen en reistijden

Reizen met Thalys is zoals gebruikelijk snel en comfortabel. Reizigers zijn vanaf Amsterdam binnen twee uur en veertig minuten in Lille. Een ticket boeken kan al vanaf € 29,- in Comfort 2 en voor € 69,- in Comfort 1.

Comments are closed.