Explosieve groei internetgebruik reisvoorbereiding 65+

Steeds meer ouderen maken gebruik van het internet en ook in het zoeken van reisinformatie is deze trend terug te zien. Dat blijkt uit onderzoek van www.verkeersbureaus.info; de website waar alle verkeersbureaus online samen komen, met landeninformatie en adressen van de verkeersbureaus.

5 Meest gezochte vakantielanden

In 2011 zijn de 5 meest gezochte vakantielanden op het internet gelijk gebleven aan de top 5 van 2010. De top 5 meest gezochte vakantielanden volgen daarmee de cijfers van het ContinuVakantieOnderzoek van NBTC-NIPO Research. Een uitzondering daarop is Frankrijk die in de NIPO cijfers op een 2e plaats staat.

Verkeersbureaus.info meest gezochte steden

Hoewel op andere websites Parijs, New York en Londen hoog scoren, heeft www.Verkeersbureaus.info een andere top 5 meest gezochte steden. Bestemmingen die wat dichterbij huis liggen, wat goed aansluit bij het zoekgedrag van ouderen, die liever niet te lang reizen. De top 5 meest gezochte steden zijn:

Online zoeken, persoonlijk boeken

Uit contactaanvragen via Verkeersbureaus.info blijkt dat er veel online naar contactgegevens en contactmogelijkheden wordt gezocht. Multi-channel bereikbaarheid is daarom van groot belang voor de verkeersbureaus. Bijna alle verkeersbureaus uit de top 5 hebben een kantoor in Nederland en zijn goed telefonisch bereikbaar. Ook constateert Verkeersbureaus.info dat het bellen naar een niet-Nederlands telefoonnummer een drempel is, net als betaalde nummers. In 2010 is het verkeersbureau van Italië gesloten vanwege bezuinigingen, wat stuit op veel contactaanvragen die niet verder geholpen kunnen worden.

Compleet adressenbestand inclusief social media

Uit ons onderzoek onder de websitebezoekers blijkt dat een gebruiksvriendelijke website de weg vrijmaakt voor reisinformatievoorziening naar ouderen. Juist deze doelgroep wil ook nog telefonisch contact met een verkeersbureau. Op onze site kan een bezoeker kiezen uit alle contactinformatie; dus telefoonnummer, e-mail adres of via nieuwe social media als Twitter en Facebook.

aldus Patrick Mulder, uitgever van Verkeersbureaus.info. Deze waardering voor contactgegevens blijkt wel uit het het toenemende aantal reviews dat geplaatst wordt op www.verkeersbureaus.info. Gemiddeld krijgt de contactpagina van een verkeersbureau 4,5 van de 5 sterren.

Verkeersbureaus kunnen zelf aanvullende gegevens aanleveren, om zo het adressenbestand zo actueel mogelijk te houden.

U kunt het persbericht ook Explosieve groei internetgebruik reisvoorbereiding 65+ downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *