De wereld van Dieuwertje bij Nordic Noir Tours te Kopenhagen

Dieuwertje Visser werkt bij het bedrijf Nordic Noir Tours te Kopenhagen. Ze werkt voornamelijk vanuit huis en verwerkt reserveringen, houdt de sociale media bij en beantwoordt talloze mailtjes. Wij nemen een kijkje in de wereld van Diewertje Visser als manager en tour guide.

Een interview met Dieuwertje Visser van Nordic Noir Tours, Kopenhagen

Een interview met Dieuwertje Visser van Nordic Noir Tours, Kopenhagen

Hoe promoot je jullie bestemming?

Via onze website, via VisitCopenhagen en VisitDenmark, maar ook via allerlei andere media. We krijgen regelmatig bezoek van journalisten en dat helpt met het promoten van de tours in het buitenland. BBC, Radio Times en Vlaanderen Vakantieland zijn onder andere al op een tour geweest.

Hoe kunnen reizigers jullie vinden?

De meeste mensen vinden Nordic Noir Tours via internetzoekmachines, Tripadvisor, de websites van VisitCopenhagen en VisitDenmark of mond-tot-mondreclame.

Wat is je beste tip voor Kopenhagen?

Tijdens de tours geef ik altijd graag tips aan mensen over mijn favoriete plekjes in Kopenhagen. Er zijn zoveel leuke dingen om te doen, maar die vind je niet altijd terug in een reisgids. Ik ben dol op lekker eten, dus een tip die ik alvast kan geven is probeer (zo veel mogelijk) Danish pastries, neem een authentieke smørrebrød lunch en bezoek de delicatesse markt Torvehaller. Verder is het ook altijd leuk om het water op te gaan. Je hebt kanaaltours en bootverhuur, maar je kan ook gewoon de waterbus pakken.

Dieuwertje als tour guide bij Nordic Noir Tours

Dieuwertje als tour guide

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Ik werk voornamelijk vanuit huis en op een typische werkdag ben ik bezig met het beantwoorden van mailtjes en verwerken van reserveringen; de website en de sociale media moeten bijgehouden worden en ik ben ook altijd op zoek naar manieren om het product te verbeteren en de tours nog leuker te maken. Recentelijk zijn we bijvoorbeeld begonnen met het gebruiken van stills van de series tijdens de tours, zodat mensen de verschillende film locaties nog beter kunnen herkennen. Bovendien breng ik veel tijd door met het gidsen zelf. Dat betekent dat ik soms zo’n vijf uur aan het wandelen ben met mijn gasten. Dat is het allerleukste aan mijn werk, mensen leren kennen, op hun interesses inspelen en samen gezellig praten over o.a. nordic noir en de stad Kopenhagen.

 

 

Waarom heb je voor deze baan gekozen?

Ik heb International Tourism Management and Consultancy (een hele mond vol) gestudeerd aan de NHTV in Breda en heb altijd een grote fascinatie gehad voor film en televisie. Die interesse probeer ik vaak te combineren met toerisme. Tijdens mijn bachelor schreef ik zo mijn afstudeer project over film toerisme in Kopenhagen gerelateerd aan het succes van The Killing. Ik kwam in contact met Lise Lotte Frederiksen die The Killing tours destijds deed en een jaar later verhuisde ik naar Kopenhagen en mocht gelijk voor haar beginnen met werken. Een jaar geleden vroeg ze of ik de tours zou willen overnemen onder mijn eigen bedrijfje en dat vond ik een super idee en een mooie mogelijkheid. Toen ben ik Nordic Noir Tours begonnen.

Wat heb je van deze baan al geleerd?

Ik heb ontzettend veel geleerd sinds ik Nordic Noir Tours ben begonnen. Het is een geweldige mogelijkheid geweest om te leren over zaken als HR, communication, research, marketing, finance en accounting, maar ook vooral wat mensen zoeken in een ervaring als deze en hoe we daar op kunnen inspelen.

 

ZIE OOK: De top 5 bezienswaardigheden in Kopenhagen

 

Wat doe je in je vrije tijd? En welke plaatsen bezoek je graag?

Naast Nordic Noir Tours doe ik momenteel een Master in Service Management aan de Copenhagen Business School en kan veel van wat ik leer toepassen op mijn werk. Verder hou ik van lekker eten en ik kook graag, maar ik vind het ook fijn om te wandelen. Kopenhagen heeft veel mooie parken en in Frederiksberg Park kan je zelfs olifanten zien. Verder ga ik graag naar de bioscoop en ik reis veel samen met mijn vriend.

Wat is het hoogseizoen voor Kopenhagen?

Mensen komen het hele jaar door naar Kopenhagen. Het is een populaire stedentrip bestemming en leuk tijdens de zomer voor de terrasjes en het water, maar ook tijdens de wintermaanden heeft het genoeg te bieden. Daardoor kan ik het hele jaar door werken.

Hebben jullie een Nederlandse website

www.nordicnoirtours.com

Wat is jullie e-mailadres?

info@nordicnoirtours.com

Dieuwertje Visser Nordic Noir Tours

Dieuwertje Visser bij Nordic Noir Tours

 

Wil je ook een keer geïnterviewd worden?

Lijkt het je leuk om ook door ons geïnterviewd te worden over de bestemming, het hotel, restaurant of airline waar je voor werkt? Stuur een e-mail naar Sophie en we nemen contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *