De 5 leukste hotspots in Kopenhagen

In Kopenhagen kun je twee dingen onwijs goed doen. Nummer één is Shoppen, ohw… wat heb je hier veel hebberigmakende winkels! En nummer twee: Eten! Kopenhagen is gevuld met onwijs veel leuke koffietentjes, lunch hotspots en fijne restaurants. Benieuwd waar je al die leuke hotspots vindt? Ik heb er vijf voor je getest.

5. Grød

Als je een echte healthy food liefhebber bent, dan kan je in Kopenhagen zeker je hart ophalen. Je vindt er namelijk veel koffietentjes waar biologische koffie wordt verkocht of lunchrooms waar de salades en/of broodjes van organische producten zijn gemaakt. Grød past perfect in dit rijtje thuis. Alleen eet je er geen salades of broodjes, maar pap! Van rijstepap, tot porridge gemaakt van spelt, gort of quinoa. Er is keuze in overvloed. Bovendien heb je allerlei soorten toppings die je erbij kan kiezen. Denk aan amandelen, caramel, banaan, walnoten, bevroren bessen, aardbeien of hartigere toppings die Aziatisch aandoen.

Waar vind je  Grød?

Grød vind je in Kopenhagen op twee plekken. De één in de hippe wijk Jægersborggade op nummer 50 of dichterbij het centrum in de gezellige Torvehallerne dichtbij het drukke station Nørreport. Je vindt Grød in de Torvehallerne in hal 2 bij stand A8. Lees meer: Grød op Facebook
Grod lunchhotspot

4. Kompa’ 9

Even uitrusten van al dat gewinkel in de langste autovrije winkelsstraat van Europa middenin het centrum Kopenhagen? Dan kun je het best de drukte even ontvluchten en een zijstraatje nemen richting de Kompagnistræde, want daar vind je het super gezellige koffietentje Kompa’ 9. Je drinkt er de lekkerste koffie of warme chocolademelk. Maar je kan hier ook terecht voor typisch Deense roggebroodjes.
Kompa 9 restaurant

 
ZIE OOK: De top 5 van Contributor Nathalie
 

Waar vind je Kompa’ 9?

Je kan Kompa’ 9 vinden in de bijna gelijknamige straat de Kompagnistræde.

3. Gran Torino

Natuurlijk kun je niet alleen maar koffietjes drinken en lekker lunchen tijdens je tripje naar Kopenhagen, er moet ook avond gegeten worden. Een echte aanrader daarvoor is Gran Torino, dat bovendien niet alleen lekkere pasta’s en pizza’s serveert maar ook nog eens heerlijk betaalbaar is. Iets dat fijn is in een land als Denemarken dat qua prijzen toch iets hoger ligt dan Nederland. Voor het toetje kan je het beste kiezen voor de Tiramisu, die is ontzettend lekker hoewel de Cheesecake er ook héél verleidelijk uitzag.
P1060240

Waar vind je Gran Torino?

Je vindt Gran Torino een beetje verscholen onder de neon lichten van Irma in de wijk Nørrebro aan het water. Lees meer: Gran Torino op Facebook

2. The Standard – Almanak

The Standard kan niet meer ontbreken in hotspot lijstjes van Kopenhagen. Dit restaurant is namelijk het zusje van het beste restaurant ter wereld: Noma. Dan kun je uiteraard direct denken dat een etentje of lunch hier onbetaalbaar is, maar niet is minder waar. Wij aten hier typische Deense Smørrebrod, dit lijkt erg op Fries Roggebrood en is belegd met de lekkerste ingrediënten. Wij bestelden er één met beef en uitjes en één met ei, garnaaltjes met kerrie. Echte aanraders wat mij betreft! Dit alles met drinken koste ongeveer rond de  30 a 40 euro met z’n tweeën.
The Standard Kopenhagen

Waar vind je The Standard – Almanak?

The Standard valt met haar groene gebouw dat aan het water ligt redelijk op. In het gebouw vind je overigens twee restaurants, aan de ene zeide het Almanak en aan de andere kant Verandah. Je kan naar The Standard lopen vanaf het welbekende Nyhavn, want je vindt het bij Havnegade 44. Lees meer: Website van The Standard

1. Streetfood Copenhagen bij Pairoën

Aan de overkant van The Standard en Nyhavn, dichtbij het alternatieve Christiania vind je het onwijs leuke Paper Island oftewel Papiroën. Een indoor streetfood market dat doet denken aan de Rollende Keukens in Amsterdam. Je vindt hier allerlei soorten eetkraampjes, van Mexicaans tot Tortilla’s en van de beste burgers in town tot aan lekkere pasta’s.

 

 

Heb je het koud? Dan kun je binnen super chill relaxen bij een haardvuur, maar ook buiten zijn meer dan eens kampvuren te vinden. Een echte aanrader, helemaal als je de ene avond naar The Standard bent geweest en misschien iets te veel hebt uitgegeven. Dan kan je hier een avondje toch heel leuk uit en lekker betaalbaar genieten. Er wordt ook gezellige muziek gedraait, op de zijmuren zijn allerlei filmps geprojecteerd, dus je kan hier ook prima heen voor alleen een drankje.

Waar vind je Streetfood Copenhagen?

Je vindt Streetfood Copenhagen dichtbij Christiania in Christianshavn bij Trangravsvej 14, het eiland waarop het te vinden is staat ook wel bekend als Paper Island en de foodhallen liggen direct naast het Experimentarium. Dat staat op vrijwel elke kaart die je in Kopenhagen kan kopen. Lees meer: Streetfood Copenhagen

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

&nbsp:

Comments are closed.