Hippe high-end hotels in Oregon

Op rondreis door Oregon sliep Harmke bij de leukste hotels, te beginnen in Portland. Steeds meer high-end hotels open hun deuren in deze stad die hip and happening is. Zo heeft Portland in navolging van onder meer Londen en Amsterdam zijn eigen Hoxton Hotel. Ook de spahotels in Oregon, zoals Headlands en Five Pine Lodge, blijken topadressen.

1. The Hoxton

Naast de toegangspoort naar China Town in Portland ligt The Hoxton Hotel. Hip en high-end in een vintage stijl. Het oudste deel van het pand dateert uit 1907. Het stond jaren leeg en werd prachtig verbouwd tot hotel. Van Snug Rooms, piepklein maar van alle gemakken voorzien, tot Roomy Rooms, ruim en comfortabel. Op het dak vind je Tope, een bruisende cocktailbar en een van de weinige rooftopbars in Portland. Dineren kan bij het inpandige La Neta, inmiddels omgedoopt tot Lovely Rita. Bij beide zwaait chef Johnny Leach de scepter. Hij serveert eten met een Mexicaanse twist. Ik kies voor taco’s met guacamole en pork chops. Vergeet de speakeasy niet! Deze zit in de onderaardse gewelven van The Hoxton. De ingang zit buiten om de hoek. Je klopt 3 keer tot iemand je binnenlaat.

The Hoxton naast de poort naar China Town

The Hoxton naast de poort naar China Town

Upscale vintage sfeer

Upscale vintage sfeer

Johnny Leach van rooftopbar Tope en restaurant La Neta

Johnny Leach van rooftopbar Tope en restaurant La Neta, dat inmiddels is omgedoopt to Lovely Rita

2. Jupiter Next

De jaarlijkse Rose Parade trekt door de stad als ik van The Hoxton verhuis naar Jupiter Next. Praalwagens met bloemen, paarden met cowgirls uit Pendleton en mariniers in kostuum, trekken door de straat als ik de brug over de Willamette-rivier oversteek. Jupiter Next ligt aan Portlands East Side. Het is een superhip hotel, naast oudere broer Jupiter. Next is het meest fancy van de twee. Ik slaap in een L-vormige designsuite met grote ramen aan drie kanten. Alleen al om de leuke naam ga ik brunchen bij de inpandige bar Hey Love op de begane grond: “Tropically-inspired comfort food and bright and balanced drinks.” De Breakfast Salade is verrukkelijk! Ook muziekbar Doug Fir naast het Next is een aanrader: “Seasonal menus with local flavours”.

Jupiter Next aan E Burnside Street

Jupiter Next aan E Burnside Street

Mijn suite bij Next

Mijn suite bij Next

Breakfast Salade bij Hey Love

Breakfast Salade bij Hey Love

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

3. Hotel Vintage

Meer downtown kun je niet zijn dan aan Portland’s Broadway waar The Vintage zit. Het is een Kimpton-hotel en dat zegt alles over de kwaliteit: een en al comfort in een in dit geval vintage-stijl met moderne twist. De Valet Parking werkt perfect en is een uitkomst, omdat het soms zoeken naar parkeerplek is. Hotel Vintage heeft in het souterrain als hidden gem een wijnbar met tasting room. De lobby-bar is een kosmopolitische plek voor een hapje en drankje, maar ook in mijn eigen suite die comfy & cozy is vertoef ik graag. De receptiemedewerkers hebben alle aandacht voor de gasten en geven me de geweldige tip om naar voorstadje St. John’s te rijden voor het uitzicht vanaf de monumentale brug daar op Mount Hood. Ik was zelf nooit op het idee gekomen!

Hotel Vintage aan SW Broadway

Hotel Vintage aan SW Broadway

Lobbybar van The Vintage

Lobbybar van The Vintage

 

Lees ook dit artikel: 10x doen in Seattle!

 

Downtown Portland

Downtown Portland

4. Headlands Coastal Lodge & Spa

Dit relatief nieuwe spahotel is een aanwinst voor Pacific City, een plaats aan de kust van Oregon. Headlands ligt pal aan het strand. Het is een vriendelijk designgebouw van hout en steen. Mijn suite kijkt uit op de rots in zee die de vorm van een hooiberg heeft en Haystack wordt genoemd. De mooie spa van het hotel heet Tidepools en de massage die ik er onderga met olie van limoen, munt, gember en arnica werkt zeer ontspannend. Eten bij restaurant Meridian in het hotel is ook al geen straf! Verse Oregon Albacore-tonijn op het menu en mijn tafeltje bij het raam geeft uitzicht op de Grote Oceaan, waar surfers de golven bedwingen. Na het diner dompel ik me onder in de hottub buiten op het terras terwijl de zon ondergaat. Het water is heerlijk op lichaamstemperatuur.

Headlands Coastal Lodge & Spa

Headlands Coastal Lodge & Spa

Uitzicht op de Haystack

Uitzicht op de Haystack

De prachtige kust van Oregon

De prachtige kust van Oregon

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

5. River House Inn

Zuidelijker aan de kust ligt Florence. De route erheen is adembenemend. Het ene viewpoint volgt het andere op. Dan weer slingert de weg door de bossen, totdat strand en oceaan weer in beeld komen. Florence is een voor Amerikaanse begrippen historisch plaatsje. Ik logeer er bij River House Inn. Het is een soort motel. Mijn kamer kijkt op de rivier met monumentale brug en ik zie een glimp van de befaamde zandduinen, de hoogste ter wereld! Florence heeft veel leuke restaurants, Bridgewater bijvoorbeeld op een paar minuten lopen van River House Inn. Je vindt er Crab Chowder en ander Seafood op het menu. Wil je kennismaken met het echte Florence? Rijd dan op maandagavond naar café Jerry’s Place voor de wekelijkse karaokeavond. Good fun!

River House Inn in Florence

River House Inn in Florence

De Siuslaw-brug in Florence

De Siuslaw-brug in Florence

Eindeloze zandstranden

Eindeloze zandstranden

6. Five Pine Lodge

Misschien wel een van de fijnste hotels van Oregon! Five Pine Lodge in Sisters is prettig upscale en heeft tegelijk de romantische charme van glamping in het bos. De houten cabins met vijfsterrenluxe zijn omringd door naaldwoud. De bomen met hoge stammen waar mijn cabin op uitkijkt heten Ponderosa Pines. De cabin zelf is verrassend ruim met een geweldig bed, leren fauteuils en een bad in de kamer. Bovendien is er een ruime badkamer met een regen- én watervaldouche. Wat een luxe! Shibui is de naam van de spa van dit resort en hanteert ayurveda als uitgangspunt. Behandelingen worden gegeven op basis van je dosha-type. Zo blijk ik een mix te zijn van pitta en vata. De twee oliën die de masseuse kiest voor mijn Lotus Dream-massage zijn hierop afgestemd.

Five Pine Lodge in Sisters

Five Pine Lodge in Sisters

Omringend naaldwoud

Omringend naaldwoud

Uitzicht op Ponderosa Pines

Uitzicht op Ponderosa Pines

7. Hood River Hotel

Dit historische hotel aan de Mount Hood Railroad is meer dan 100 jaar oud en kreeg niet zo lang geleden een opknapbeurt. Dik geluiddempend zwart-wit geblokt tapijt siert de gangen. Mijn kamer is een compleet appartement, met hal, eetkamer, slaapkamer en badkamer. En wat een bed! Zodra ik lig, wil ik niet meer opstaan. Ik slaap als een roos. Ontbijten kan bij het inpandige Broder Øst. Dit restaurant met Scandinavische naam startte in Portland en is nu een kleine keten. Ik kies voor walnoottoast met roerei. Dining out? Op de straathoek tegenover het hotel zit Celilo van chef Ben Stenn uit NY: fine dining in een laagdrempelige sfeer. Hij hanteert het Farm to Table-concept: veel lokale producten dus uit Hood River Valley, zoals de lekkere kaasjes en verse aardbeien.

Historische River Hood Hotel

Historische River Hood Hotel

 

 

Dessert bij Celilo

Dessert bij Celilo

Mount Hood Railroad

Mount Hood Railroad

Hoe boek je deze hotels?

Je kunt de hotels direct boeken via de links. Ook kun je eenvoudig via Booking.com het hotel van je keuze opzoeken en vertrouwd boeken op deze Nederlandse website. Vaak heb je zelfs geen creditcard nodig.

Auto huren?

Mijn huurauto regelde ik via Sunny Cars en dat kan ik iedereen aanraden. Online reserveren gaat supersnel vooraf. Het allerfijnst van Sunny Cars is wel dat alle auto’s all-inclusive verzekerd zijn. Alle verzekeringen zijn dus standaard inbegrepen, waardoor je ter plaatse niets meer hoeft te betalen. Tot mijn verrassing krijg ik bij het ophalen van de auto keuze uit verschillende merken. Ik stap in een gloednieuwe Hyundai die me de hele week lang moeiteloos van A naar B brengt.

Huurauto van Sunny Cars

Huurauto van Sunny Cars

Roadtrip Oregon

Roadtrip Oregon

Zo kom je er!

Een prima manier om naar Portland te reizen is met Icelandair. Deze IJslandse maatschappij heeft voordelige tarieven. Je vliegt altijd via Reykjavik. De duur van je stop-over kun je zelf bepalen. Je kunt zelfs tot zeven dagen in IJsland doorbrengen voor je doorvliegt naar je bestemming en/of als je weer op de terugweg naar huis bent! Ik koos voor een strak vluchtschema met korte overstaptijd. Vliegen van Amsterdam naar Reykjavik duurt ca. 3 uur, de doorvlucht naar Portland ca. 7,5 uur. Meer informatie over Portland & Oregon en de actuele evenementen vind je op travelportland.nl en bij Verkeersbureaus Portland.

PS: Vergeet niet om je ESTA aan te vragen voor je reis naar Oregon. Zonder geldige en goedgekeurde ESTA mag je niet naar Portland reizen.

Mural in de buurt van Jupiter Next

Mural in de buurt van Jupiter Next

St John’s Bridge

St John’s Bridge

Uitzicht op Mount Hood

Uitzicht op Mount Hood

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.