Kunst & Cultuur in Småland

cultuur-icoon-verkeersbureaus
Småland staat bekend om zijn bijzondere handwerken en design. In het hele gebied ontmoet je kunstenaars en ontwerpers en zijn er veel musea te vinden. Daarnaast is ‘De wereld van Astrid Lidgren’ een waar paradijs voor het hele gezin.

In het koninkrijk van glas (Glasriket) wordt al sinds 1742 met de hand glas geblazen. In de glasblazerij zie je hoe de prachtige kunstwerken tot stand komen voordat ze in de kunstgallerij en het Kosta Boda Art hotel aan het publiek worden getoond. De glasblazers en designers werken hier nauw samen en door eeuwen heen is er al een hoop glas gekunsteld. Na al dat moois sla je zelf je slag in de grote Kosta winkel of shop je iets prijs bewuster in de outlet de mooiste glaswerken.

een glasblazer aan het werk in Kosta Boda

een glasblazer aan het werk in Kosta Boda

Outlet koopjes bij Kosta Boda

Outlet koopjes bij Kosta Boda

Astrid Lidgren’s wereld – Vimmerby

Stap binnen in de wondere wereld van de verhalen van Astrid Lindgren in Astrid Lindgren’s World. Speel met Pipi Langkous en haar vriendjes. En heb je altijd al willen weten of het kasteel van Ronja de Roversdochter echt door de bliksem is gespleten? Kom het zelf bekijken, in de wereld van Astrid Lindgren.

 

Dit zijn de leukste plekken in Zweden

Je kunt deze Zweden tips, die niet hier op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van Zweden.

 

Ga terug in de tijd waarin je door de bossen en het boerenland kon ravotten en het spel ‘voeten van de vloer’ buiten speelde. Zowel kinderen als volwassenen heb gegarandeerd een hele dag plezier in een natuurlijke, educatieve en ecologische omgeving. Hier is geen ‘fast food’ maar een verantwoorde keuken met ingrediënten uit de moestuin van het park. ‘En de nooduitgang? ‘’Ja, mevrouw die is hier aangelegd als glijbaan op het dak’’.

Beleef een voorstelling van Pipi Langkous

Beleef een voorstelling van Pipi Langkous

Kinderen genieten volop van Pipi

Kinderen genieten volop van Pipi