Engeland

Engeland staat bekend om haar koningshuis met ‘s werelds langst regerende vorstin Elizabeth op de troon. Wat je dus niet mag missen tijdens een bezoek aan Engeland zijn dan ook de koninklijke paleizen Buckinham Palace, Hampton Court Palce, Kensington Palace en Windsor Castle.

East Midlands

Alle VVV’s en Verkeersbureaus in East Midlands Engeland vind je op verkeersbureaus.info.

Londen

Londen is de hoofdstad van Groot-Brittannië. In deze multiculturele stad is van alles te beleven en te zien.

Noord-Engeland

Hadrians Wall

Voor rustzoekers en avonturiers is dit deel van Engeland de ultieme vakantiebestemming. ‘Eyecatcher’ van het noorden van Engeland is zonder twijfel de adembenemende natuur. Het landschap behoort tot de mooiste van het land. Vooral de diversiteit zal je verbazen, van paarse heidevelden en kronkelende plattelands weggetjes tot betoverende meren en kilometerslange zandstranden.

VVV Verkeersbureau Engeland

Alle VVV’s en Verkeersbureaus in Engeland.

Reizen naar Engeland

Het Engelse Verkeersbureau helpt je graag om Engeland te ontdekken en bestemmingen en bezienswaardigheden op te zoeken die bij jouw vakantie passen. Ben je al in Engeland en op zoek naar aanraders, kan je ter plekke uitstekend terecht bij een van de plaatselijke VVV-kantoren van Engeland. Blijf op de hoogte van Engeland met onze inspirerende nieuwsbrief vol Engelse tips!

Engeland: Royal’s en thee

Geniet na met een kop thee van alle Engelse indrukken, de statige panden en in het gareel blijvende beveiligers, wandel door de typisch Engels ingerichte paleistuinen en bekijk exposities over het koningshuis. Ook voor rondleidingen, theewinkels en musea kun je terecht bij het Engelse Verkeersbureau of het plaatselijke VVV-kantoor.

Engelse cultuur en natuur

Engelsen drinken niet alleen thee, ze hebben ook prachtig aangelegde (rozen)tuinen. Bekende tuinen zijn voor publiek open gesteld om te bezichtigen, vaak in combinatie met een high tea arrangement. Naast de tuinen heeft Engeland prachtige natuur: krijtrotsen en kalksteen aan de kust, heuvelachtige buitengebieden en het wereldwonder Stonehenge.
Het Engelse Verkeersbureau weet mooie wandelroutes, romantische hotels en prachtige panorama’s langs de autowegen, om zo de mooiste kanten van Engeland te zien. Besluit je ter plekke om Engeland te gaan verkennen? Informeer bij het plaatselijke verkeersbureau naar wandelingen onder begeleiding van een gids of andere mogelijkheden.

Citytrip London, Liverpool Manchester, Birmingham, Leeds, of Bristol

Enkele Engelse steden die absoluut een citytrip waard zijn: London, vooral populair rond kerst, Manchester, bruisende studentenstad met populair uitgaansleven en Birmingham, Leeds en Bristol, allemaal met oude stadscentra en veel bezienswaardigheden, leuke winkels en restaurants. Liverpool springt eruit door het hoogste aantal musea en galleries van Groot-Brittannië (na London). Veel van deze musea zoals Tate Liverpool en Walker Art Gallery zijn zelfs gratis toegankelijk.

 

 

Populair is ook het ‘christmasshoppen’ in London, vlak voor kerst wordt met name het warenhuis Harrods bezocht voor de jaarlijkse kerstcadeaus. Momenteel is de koers van de pond ten opzichte van de euro erg gunstig, dus kun je je gerust een weekendje te buiten gaan aan shoppen in Liverpool, London of Manchester! Ben je op zoek naar echte Engelse winkels? Vraag bij het plaatselijke VVV-kantoor waar je moet zijn. Het Engelse Verkeersbureau heeft ook veel informatie over de beste plekken om te shoppen en sightseeing te doen in Londen of andere steden.

Ferry naar Engeland

Vanaf Nederland gaan er ferry’s en snelle hovercrafts naar Engeland. Ontdek New Castle of York na een snelle maar comfortabele overtocht per ferry boot of hovercraft. Engeland is zo een prima dagje uit, of combineer met een overnachting. Het Engelse Verkeersbureau weet precies wat je tijdens een bezoekje aan deze steden niet moet overslaan. De plaatselijke VVV kan je wandel- en fietskaarten geven en daar kun je tips krijgen over actuele evenementen.

Verkeersbureaus.info heeft een aantal aanbevolen hotels in Engeland voor je geselecteerd, voordelige huurauto’s uitgezocht en ook voor tickets of bootarrangementen kan je op Verkeersbureaus.info terecht!

 

 

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Engeland

Kaart van Engeland