Noord-Engeland

Voor rustzoekers en avonturiers is dit deel van Engeland de ultieme vakantiebestemming. Een stuk minder bekend dan de zuidelijke regio’s maar zeker niet minder mooi. ‘Eyecatcher’ van het noorden van Engeland is zonder twijfel de adembenemende natuur.

Hadrians Wall

Hadrians Wall

Het landschap behoort tot de mooiste van het land. Vooral de diversiteit zal je verbazen, van paarse heidevelden en kronkelende plattelands weggetjes tot betoverende meren en kilometerslange zandstranden. Noord-Engeland is een lust voor het oog en een oase van rust. In deze regio liggen maar liefst 5 nationale parken, die zich perfect lenen voor memorabele wandel- en fietstochten en andere outdoor activiteiten.

De steden

Steden als Manchester, Liverpool en Newcastle zijn tegenwoordig niet meer rauw en industrieel, maar hebben zich ontpopt tot ware trendy metropolen met een bruisend nachtleven en een rijk cultureel aanbod. Een uitstekende optie voor een citytrip als je een keer een alternatief voor Londen zoekt.

De Docks in Liverpool

De Docks in Liverpool

Wanneer je de steden verlaat, ontdek je enkele van de fraaiste Engelse landschappen. Het glooiende groen van de Yorkshire Dales, met zijn weiden die gescheiden zijn door stenen muurtjes, toont een typisch Engels platteland, terwijl het Lake District National Park lange tijd aantrekkingskracht had op dichters en kunstenaars, dankzij de bergen die weerspiegeld worden in vredige meren.

 

 

In het uiterste noorden bij de grens met Schotland ga je terug in de tijd tijdens een bezoek Hadrian’s Wall, deze beroemde Romeinse grensmuur uit het begin van de jaartelling is tegenwoordig een niet te missen toeristische bezienswaardigheid.

Reizen naar Noord-Engeland

Stap op de ferry of in het vliegtuig, Noord-Engeland is veel dichterbij dan je denkt. Lekker comfortabel aan boord bij P&O Ferries, die varen van Rotterdam naar Hull of mee op de ferry van DFDS Seaways tussen IJmuiden en Newcastle. Ook is er een ruime keuze aan vliegverbindingen naar de regio. Voor meer informatie: www.visitbritain.nl

Vliegtickets naar Noord-Engeland

Zowel KLM als Easyjet vliegen naar de luchthaven van Manchester. Met de trein vanaf Manchester naar Liverpool of neem het vliegtuig (Easyjet). Newcastle is het eenvoudigste met de boot te bereiken. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Manchester Airport

Manchester Airport

Visum en paspoort vereisten voor Noord-Engeland

Voor reizen naar Engeland is een geldig paspoort verplicht. De brexit maak het reizen naar Groot-Brittannië iets anders.

This is Manchester

This is Manchester

5 Tips van het verkeersbureau van Noord-Engeland

Om je verblijf in de regio Noord-Engeland goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau jou de volgende 2 tips

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Noord-Engeland om in de vakantiestemming te komen!

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Noord-Engeland

Visit Britain

1 Palace Street
SW1E 5HX London
Telefoon: +44-20-75781000
URL: http://www.visitbritain.nl/

 

Neem contact op met Verkeersbureau Visit Britain

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil Groot-Brittannië tips van Verkeersbureaus.info ontvangen*