Oost-Engeland

Je hoeft slechts Het Kanaal over te steken om dit deel van Engeland te bereiken. Een makkelijke verbinding vanuit Nederland, wat deze regio ook een prima optie voor een kortere vakantie maakt.

Oost-Engeland heeft alles dat je van een typisch Engelse bestemming verwacht: een prachtige kustlijn, gezellige dorpjes, ongerepte natuur en historische steden. Toch wordt deze regio nog niet bezocht door de grote massa. Het is zelfs een van de rustigste delen van het land. Voor een bijzondere vakantie waarbij je ongestoord allerlei hoogtepunten op eigen tempo kunt ontdekken moet je hier zijn. Een heerlijk rustige plek waar je op elk moment van het jaar de batterijen weer oplaadt.

In het binnenland van Oost-Engeland tref je fraaie natuurgebieden zoals de Norfolk Broads, Lincolnshire Wolds en Constable Country.

Suffolk is een mix van ongerept platteland en bijzondere dorpjes. Bezoek het middeleeuwse Lavenham met zijn kleurrijke huizen en kronkelige straatjes. De locatie ken je misschien uit de Harry Potter films van de scenes in Godric’s Hollow.

Norfolk heeft, net zoals Suffolk, een schitterende kust met kleine karakteristieke dorpjes. Dit graafschap is daarnaast dé plek om vogels te spotten in Groot-Brittannië. De vele natuurreservaten van de regio staan garant voor een grote diversiteit aan vogels.

Een aanrader voor het hele gezin is een boottocht naar Blakeney Point aan de kust van Norfolk. Het is de plek waar de meeste zeehonden van omgeving te spotten zijn.

Wil je liever een stad bezoeken? Cambridge, Norwich en Ipswich en zijn een goede optie voor een dosis cultuur, historie, winkelen en gezellige horeca.

Reizen naar Oost-Engeland

Hoe kom je in Oost-Engeland? Oost-Engeland heeft een rechtstreekse ferryverbinding met Nederland. Stena Line vaart dagelijks van Hoek van Holland naar Harwich in Essex. Het handigste vliegveld voor deze regio is London Stansted. Vanaf deze airport vertrekken directe treinen naar Cambridge. Voor meer informatie: www.visitbritain.nl