Zuidoost-Engeland

Deze schilderachtige streek Zuidoost-Engeland is vooral bekend voor haar perfect verzorgde tuinen en gezellige badplaatsen. Zuidoost-Engeland beslaat de graafschappen Oxfordshire, Surrey, East Sussex en Kent.

Goodnestone Park Gardens

Goodnestone Park Gardens

Het zuidoosten van Engeland herken je direct aan het golvende platteland. Hier vind je twee nationale parken: The New Forest en The South Downs. Populair zijn de bekende witte krijtrotsen van Beachy Head en de Seven Sisters, het kustgebied van het South Downs National Park.

Stelletje bij de witte krijtrotsen

Stelletje bij de witte krijtrotsen

De regio heeft ook volop keuze uit sfeervolle stadjes, denk eens aan Canterbury, Rye en Winchester. Vertoef je liever aan zee? Kies dan uit badplaatsen als Hastings, Eastbourne en Brighton.

Canterbury Cathedral

Canterbury Cathedral

Aan culturele attracties ontbreekt het hier ook niet, van Windsor Castle in Berkshire tot Canterbury Cathedral in Kent. Hier tref je genoeg cultuur en historie om je vakantiedagen mee te vullen. Meer informatie en alle evenementen in Zuidoost-Engeland vind je hier.

Reizen naar Zuidoost-Engeland

Hoe kom je er? Zuidoost-Engeland makkelijk te bereiken vanaf Londen. Een treinreis van ongeveer een uur brengt je bijvoorbeeld in Brighton (Gatwick Airport is nog dichterbij). Met eigen vervoer? Vanaf Calais in Noord-Frankrijk gaan er dagelijks vele veerdiensten naar Dover. Of kies voor de Eurotunnel die je naar Folkestone brengt.

Dover Castle

Dover Castle