Zuidoost-Engeland

Deze schilderachtige streek Zuidoost-Engeland is vooral bekend voor haar perfect verzorgde tuinen en gezellige badplaatsen. Zuidoost-Engeland beslaat de graafschappen Oxfordshire, Surrey, East Sussex en Kent.

Brighton

Brighton in het Zuidoosten van Engeland verwierf zijn bekendheid om de pier. Deze Victoriaanse badplaats is een gewilde plek bij toeristen voor een vakantie of citytrip.

Goodnestone Park Gardens

Goodnestone Park Gardens

Het zuidoosten van Engeland herken je direct aan het golvende platteland. Hier vind je twee nationale parken: The New Forest en The South Downs. Populair zijn de bekende witte krijtrotsen van Beachy Head en de Seven Sisters, het kustgebied van het South Downs National Park.

Stelletje bij de witte krijtrotsen

Stelletje bij de witte krijtrotsen

Seven Sisters

Het Seven Sisters Country Park ligt op een klein uurtje rijden met buslijn 12X vanaf Brighton. Het park is daarom voordelig met het openbaar vervoer te bezoeken. De bushalte Exceat ligt voor de deur van het bezoekerscentrum. Vanaf het bezoekerscentrum leiden meerdere wegen naar de beroemde witte kliffen aan zee. Een verharde weg brengt je in 30 leidt je in 30 minuten naar het kiezelstrand. Dit pad is ook geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

 

Wandelaars kiezen voor de zwaardere route omhoog die boven langs de klif leidt.

In het Visit Centre van Seven Sisters leer je over het ontstaan van de kliffen, 100 miljoen jaar geleden. Toen is het kalk ontstaan. Door beweging van de tectonische platen zo’n 50 miljoen jaar geleden werden de heuvels van Downs gevormd. Door erosie, 450.000 jaar geleden verdwenen delen van de heuvels en bleef de klif over.

Het visitor Centre verhuurt scooters aan mensen die slecht ter been zijn

 

De regio heeft ook volop keuze uit sfeervolle stadjes, denk eens aan Canterbury, Rye en Winchester. Vertoef je liever aan zee? Kies dan uit badplaatsen als Hastings, Eastbourne en Brighton.

 

Canterbury Cathedral

Canterbury Cathedral

Aan culturele attracties ontbreekt het hier ook niet, van Windsor Castle in Berkshire tot Canterbury Cathedral in Kent. Hier tref je genoeg cultuur en historie om je vakantiedagen mee te vullen. Meer informatie en alle evenementen in Zuidoost-Engeland vind je hier.

Reizen naar Zuidoost-Engeland

Hoe kom je er? Zuidoost-Engeland makkelijk te bereiken vanaf Londen. Een treinreis van ongeveer een uur brengt je bijvoorbeeld in Brighton (Gatwick Airport is nog dichterbij). Met eigen vervoer? Vanaf Calais in Noord-Frankrijk gaan er dagelijks vele veerdiensten naar Dover. Of kies voor de Eurotunnel die je naar Folkestone brengt.

Dover Castle

Dover Castle