Midden-Engeland

Midden-Engeland beslaat een uitgestrekt gebied met als bekendste stad Birmingham, de tweede grootste stad van het land. Een andere bekende naam is Stratford-upon-Avon, de plek waar Shakespeare werd geboren. Het midden van Engeland is beter bekend als The English Midlands en Central-England. Ooit was dit deel van het land grondgebied van het Angelsaksische koninkrijk Mercia, maar ging in de 10e eeuw op in het verenigd koninkrijk Engeland.

Birmingham

Birmingham

Liefhebbers van het typische Engelse landschap zoals je dat kent uit de films en van TV moeten zeker eens afreizen naar de Cotswolds. Deze schilderachtige regio heeft de mooiste dorpjes met honingkleurige cottages, weelderige tuinen, luxe en authentieke winkeltjes, fijne restaurants en barst van sfeervolle B&B’s en Inns.

De afwissselende Midlands strekken zich uit van de heuvels van Shropshire, die in het westen aan Wales grenzen, tot de kronkelende rivieren van Norfolk, aan de oostkust. Historische graafschappen die een bezoek verdienen, zijn onder meer Derbyshire, Herefordshire en Nottinghamshire. Sla ook een bezoek aan de oude universiteitssteden Oxford en Cambridge niet over.

Cotswolds Foto: National Trust

Cotswolds

Reizen naar Midden-Engeland

Hoe kom je in Midden-Engeland? Er zijn vele manieren om snel een eenvoudig naar Midden-Engeland te reizen. Er zijn directe vliegverbindingen naar o.a. Birmingham, Nottingham, Londen Luton en Stansted. Ook de ferries naar Hull en Harwich zijn gunstig voor een trip naar dit gebied. Bezoek www.visitbritain.nl voor uitgebreide informatie en events in Midden-Engeland.