In Gambia vind je een oase van rust

Sommige bestemmingen verdienen het extra om een plek te hebben waar je kunt ontsnappen aan de lokale drukte en de overweldigende indrukken. Dit besef kreeg Fred tijdens zijn reizen door India, en recentelijk opnieuw in Gambia, een betoverende vakantiebestemming in West-Afrika met een heerlijk klimaat en vriendelijke inwoners.

 

Hoewel het een levendige plek is waar je veelvuldig wordt aangesproken, waar stof en zand je vergezellen langs de wegen en waar je je soms onderdompelt in de chaotische drukte van verkeer en kraampjes, heeft het altijd een charmante uitstraling. Op zo’n moment is het een waar genoegen om je toevlucht te nemen tot een plek waar je kunt ontsnappen en jezelf kunt herstellen. Deze plek is het Kololi Beach Resort: ruim opgezet met weelderige tuinen, een privéstrand, uitstekend restaurant, gezellige bar en een verfrissend zwembad. Tussen de uitgestrekte tuinen dartelen aapjes en landen schitterende vogels.

Rustiger dan dit wordt het niet, en hier geniet je echt van de stilte. Reis je solo, met een partner of als gezin? Voor eenieder is er een geschikte en ruime accommodatie met terras of balkon beschikbaar.

 

Trek erop uit op de Senegambia strip

Wil je na het opladen weer eropuit trekken? Stap het resort af en je staat midden op de Senegambia strip met winkeltjes, de geliefde ambachtsmarkt voor souvenirs, levendige bars en diverse eetgelegenheden. Mijn aanbevelingen voor een heerlijke avond zijn restaurant El Sol met Mexicaanse gerechten en Gusto’s Restaurant & Bar met een Italiaanse keuken. Overigens kun je ook lokale, verse gerechten heerlijk proeven in het restaurant van het Kololi Beach Resort.

Restaurant Gusto

Elke ochtend wandelde ik langs het strand naar een stalletje waar een jonge Gambiaan vers fruit verkocht. Voor een paar euro koos ik mijn sapje uit en begon zo mijn dag. Hij vertelde trots hoe een Nederlands echtpaar hem ooit geholpen had, door hem een fruitpers te schenken waardoor hij nu zijn eigen bedrijfje kon runnen. Dit is ook Gambia, een land met mooie verhalen van en over prachtige mensen.

 

 

Het land bevindt zich in ontwikkeling. Is het daarom niet voor iedereen? Naar mijn mening wel, maar bereid je voor op enige uitdagingen. Wees niet te veeleisend of kritisch. De weg vanaf de luchthaven naar de resorts is nog niet volledig voltooid, en het kan zijn dat je de receptie een paar keer moet benaderen om zaken in je kamer te laten regelen. Soms moet je de bediening herinneren en wat geduld tonen. Het is Afrika, maar het is doordrenkt met vriendelijkheid, betaalbare prijzen en onvergetelijke indrukken.

 

 

Playa del Sol Beach Bar

Mis ook niet de kans om een dag door te brengen bij Playa del Sol Beach Bar, een vrij nieuwe strandclub met heerlijk eten en een geweldige sfeer. Nog niet alle taxichauffeurs kennen de locatie, dus zorg ervoor dat je de route goed uitstippelt.

Playa del Sol Beach Bar

 

Verlang je naar zon? Wil je niet te veel uitgeven? Op zoek naar nieuwe ervaringen? Dan zou het Kololi Beach Resort wel eens perfect voor jou kunnen zijn.

 

 

 

 

 

Comments are closed.