Op Bonaire geniet je van het leven

Duiken, snorkelen, windsurfen, de natuur bewonderen, het ultieme flipflop leven. Zo kennen we het Caribische eiland Bonaire. Met een gerust hart en een volle buik kan Fred daar nu fine dining aan toevoegen. Een hele lijst trouwens, te lang zelfs voor een week vakantie. De ware levensgenieter trekt dus meer tijd uit voor Bonaire. Vergeet ook vooral niet restaurants met lokale gerechten te ontdekken en te stoppen bij de vele foodtrucks. Fastfood, zoals een burger met vers gevangen Lionfish, is echt even heel wat anders.

 

Ik had te veel keuze qua restaurants voor een korte reis, maar prijs me gelukkig dat ik de top én een aantal andere smakelijke restaurants heb mogen beleven.

 

 

Brass Boer

Die top wordt aangevoerd door het befaamde echtpaar Jonnie en Therese Boer met hun Brass Boer. In Zwolle zwaaien ze al jaren de scepter met hun beroemde 3 Michelin sterrenrestaurant De Librije. We weten allemaal van de lange wachtlijst daar. Ook op Bonaire is het verstandig om een aantal weken of liever zelfs maanden voorafgaand aan je verblijf een tafel te boeken. Je wilt dit namelijk echt niet missen.

 

Chefs

Het is echt een avond uit. Een klein aantal gasten zit naast elkaar aan een ronde bar en in het midden creëren de chefs de lekkerste gerechten, gecombineerd met goede wijnen en mooie verhalen.

 

Sebastian’s

Een internationaal menu met Mediterrane flair en lokale invloeden. Hier worden alle gerechten bereid met de meest verse en veelal seizoensgebonden ingrediënten. Oceanfront dining. Wat wil je nog meer?

 

Mezze

Een modern, Midden-Oosters restaurant dat de authentieke smaken van het Midden-Oosten tot leven laat komen op Bonaire.

 

Ingredients

De focus ligt hier op lokaal geproduceerde, verse ingrediënten die inherent zijn aan de Mediterrane keuken. De chef-koks experimenteren voortdurend met nieuwe smaken en textuur combinaties en selecteren alleen de meest verse seizoensproducten.

 

 

It Rains Fishes

Voor “It Rains Fishes” liggen verschillende vissersboten. Bijna dagelijks vertrekken zij in de vroege ochtend om te gaan vissen. Direct na terugkomst wordt de vangst schoongemaakt voor het restaurant. Afhankelijk van de vangst van die dag, wordt de menukaart voor de dag bepaald.

 

Rum Runners

Een mooi ontworpen restaurant en cocktailbar aan de oceaan met uitzicht op Klein Bonaire. Gerechten worden er vers bereid en het is ook een prima plek voor een ontbijt of lunch.

 

Stadscafé Het Consulaat

Een hele relaxte sfeer waar volgens goed Bonairiaans gebruik geen onderscheid gemaakt wordt tussen lunch of diner. En ook niet tussen voor-, tussen- en hoofdgerechten. De open keuken presenteert een scala aan smaken, kruiden en ingrediënten vanuit de hele wereld.

 

 

La Balandra Restaurant

Lekker buiten eten en goede service terwijl je geniet van het mooie uitzicht en de dagelijks verse gerechten. Dit restaurant bevindt zich op het luxueuze hotel resort Harbour Village.

 

B For Bagel

Trek in iets tussendoor of even geen fine dining? Hier vind je de lekkerste bagels en een barista die de beste koffies maakt.

 

 

 

 

Comments are closed.