De uitzichten van Santorini

Eén van de mooiste reizen die je in Europa kunt maken is een tocht langs verschillende Griekse eilanden. In een vakantie van 2 weken kun je een aantal sterk van elkaar verschillende eilanden ontdekken. Fred neemt je mee naar de Cycladen.

fred-van-eijk-eiland-hoppen-griekenland

De Cycladen eilanden lenen zich uitstekend om te eiland hoppen. Prima onderling te bereiken met regelmatige veerdiensten en uitermate geschikt om strand, natuur, rust, uitgaan, cultuur en lekker eten te combineren. Vlieg heen naar het ene eiland en terug van het andere eiland en boek je bootovertochten van te voren.

Mijn island hopping begint op Santorini. Voor de kleine aankomsthal van het vliegveld wacht de buschauffeur geduldig tot iedereen naar buiten is gekomen en in tien minuten brengt hij ons naar de hoofdstad Fira. Vanaf daar nemen wij een andere bus naar Oia en de twee nachten in Heliophos Boutique Hotel kunnen beginnen. De chauffeur liet ons zelfs eerder uitstappen en zodoende was het nog maar een paar minuten lopen. Griekse gastvrijheid.

Het Heliophos boutique hotel

Het Heliophos boutique hotel

Heliophos Hotel ligt in het traditionele dorpje Finikia op loopafstand van het bekende en een tikkeltje mondaine, maar gezellige dorpje Oia. In Finikia kun je overheerlijk dineren bij Meze Meze. Boek een tafel rondom zonsondergang en je krijgt er gratis een geweldige belevenis bij. En natuurlijk ook het glaasje raki na afloop van het diner. Ook hier weer die Griekse gastvrijheid. In Oia volop keuze aan bars en restaurants. 267 trappen langs de kliffen wandelen en je komt in Ammoudi Bay. De vis komt niet verser op je bord dan hier op je tafeltje aan de zeekant. Nog even doorlopen en je hebt een drankje verdiend op het terras van Katharos Meze Lounge aan het gelijknamige kiezelstrand. Ook hier weer met een gratis prachtig uitzicht.

Ammoudi bay

Ammoudi bay

Katharos meze lounge

Katharos meze lounge

Het eiland Santorini is het meest opmerkelijke van de vijf eilanden tijdens mijn tour. Gevormd door diverse vulkaanuitbarstingen, eeuwenoude witte dorpjes en even indrukwekkende witte design hotels in de rotsen en tegen de kliffen aangebouwd, dure designerwinkeltjes en Japanse huwelijksreizigers die hun fotoalbum aanvullen. Niet te vergeten; het uitzicht over de Caldera, de krater langs de zee, uniek in de wereld.

Caldera

Caldera

De dorpen liggen hoog op de rotsen en bieden spectaculaire uitzichten en een veel bekeken zonsondergang. De oostelijke kant van Santorini is minder bergachtig en daar vind je de betere stranden zoals Kamari en Perissa. Ben je niet zo’n raki fan? De wijn van Santorini is verrukkelijk.

 

 

In de ferry op weg naar het volgende eiland kijk ik tevreden terug naar mijn eerste stop. De combinatie van een eenvoudig, maar sfeervol hotelletje in een traditioneel dorp op loopafstand van het vertier van Oia was een goede keuze. En de prachtige uitzichten krijg je er overal bij.

Lees ook deel 2 van de eiland hop troop van Fred: Amargos en de azuurblauwe zee

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *